Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gitti

BM İklim zirvesi için Fransa'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüşmesinin ardından Katar'a hareket etti. Erdoğan'ın Katar'da Suriye ve Rusya ile yaşanan uçak krizi konusunda temaslarda bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat (TSİ) 12.25'te Katar'a gitti. 

Paris'te düzenlenen 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP21) katılan, bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarını tamamlayarak Katar'ın başkenti Doha'ya hareket etti. 

Erdoğan'ı, Bourget Havalimanı'ndan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde eşi Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Katar'a gitti.

Gündem: Suriye ve uçak krizi

Erdoğan, Paris'ten ayrılmadan önce son görüşmesini ABD Başkanı Obama ile gerçekleştirdi. Sınır ihlali yapan Türk jetleri tarafından  düşürülmesinin ardından Rusya'dan gele tepkilerin ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin haklılığına vurgu yapıldı. Obama, "Türkiye'nin savunma hakkını tanıyoruz" diyerek Ankara'ya desteğini güçlü bir şekilde dile getirdi. Erdoğan'ın Katar ziyaretinde de Suriye ve uçak krizinin ele alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN