Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar

Afrin operasyonunun İdlib ve Menbiç’le süreciğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki asırda 5 milyon kilometrekarelik vatandan geriye 780 bin kilometrekare kaldığını belirtip ‘Birileri bunu da çok görüyor’ dedi: Bizi öyle çok zorladılar ki uyuyan devi uyandırdılar. Türk milleti yeni bir döneme ilerliyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu, gündeminde Zeytin Dalı Harekatı, savunma sanayiindeki gelişmeler, ABD’nin YPG’ye silah yardımı ve Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki gelişmeler vardı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sürdüğünü, bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini anlatan Erdoğan “Bu süreci kararlılıkla yürüteceğiz. Askerimizin büyük bir başarısı var. Afrin’de 135 kilometrelik alan Türkiye’nin kontrolünde. Hedefimiz Afrinlileri de Afrin’e döndürüp orada yaşam koşullarını hazırlamak” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu: 

ACI BİR TECRÜBE YAŞADIK: Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz taktirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı, şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. Yakın dönemde Cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda acı bir tecrübe yaşadık. Bunun için şöyle bir karara vardık: Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışardan hazır olarak almayacağız.

TÜRK MİLLETİ SİLKELENİYOR: Türkiye’yi güya DEAŞ’la mücadele diyerek topladıkları çapulcularla aynı kefeye koyanlar, kimin eşkıya sürüsü, kimin gerçekten devlet olduğunu yavaş yavaş görmeye başladı. Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon kilometrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Türk milleti üzerinden asırlık rehaveti atıyor, tozları silkeliyor, ruhunu ve bedenini tazeleyerek yep yeni bir döneme doğru ilerliyor. Bu gerçeği gören yüz milyonlarca kardeşimiz başarımız için dua ediyor. 

OBAMA DA TRUMP DA DOĞRU KONUŞMADI: Afrin’deki harekât kararlı şekilde devam ediyor, edecek. Harekat İdlib ile devam edecek. İkide bir bize şunu söylüyorlar: ‘Ne zaman bitireceksiniz?’ Ne demek, ne zaman bitireceksiniz ya. Bize ‘ne zaman bitireceksiniz?’ sorusunu soranlara ben diyorum ki siz Afganistan’daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? Bize birçok şeyleri söylediler ama ne yazık ki doğru konuşmadılar. Sayın Obama da doğru konuşmadı, şu anda Sayın Trump da aynı yolda gidiyor. Bize ‘Münbiç’ten çıkacağız, durmayacağız’ dediler. Münbiç aslında yüzde 90’ı Arap toprağı olan bir yer. Peki niye duruyorsunuz? Hadi çıkın, kimleri getirdiniz oraya? PYD’yi, YPG’yi, PKK’yı. Onları getirip oraya yerleştiriyorsunuz, hala bize ‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz. Biz Münbiç’e, topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz, farkımız bu. 

BİZE YÖNELİK HESAPLARI VAR: Kusura bakmayın. Eğer biz büyük devlet olmaya ve bu ülkede birilerinin bizim canımızı acıtmasına müsaade etmek istemiyorsak, bu topraklarda belirleyici olacağız. Bizim sorunumuz güneyimizdeki bir kısım Kürtlerle değildir, bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriyledir. DEAŞ’ı temizlediysen niye hala buradasın? 5 bin tır silah ve mühimmat getiriyorsun? 2 bin kargo uçağı ile silah ve mühimmat gönderiyorsun? Nereye gönderiyorsun? Kuzey Suriye’de bunların ne işi var? Bu sorunun cevabını da lütfen bize verin. Eğer ‘DEAŞ’la mücadele için gönderiyorum’ diyorsan, buna karnımız tok. Kendilerine söylediğim için bu konuda rahatım, çok açık ve net bir şey var; o zaman sizin Türkiye’ye yönelik hesabınız var, sizin İran’a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya’ya yönelik hesabınız var. Fakat biz yerimizde dim dik duruyoruz ve duracağız.

ABD'YE SİLAH DAVASI

Erdoğan, Grup Toplantısı’nın ardından soruları yanıtladı, YPG’yi silahlarla donatan ABD’ye dava açılacağının sinyalini verdi. “Amerika’nın silah desteğine karşı, uluslararası hukuk kapsamında Türkiye’nin bir girişimi olup olamayacağına” yönelik soruya “Bunların her türlü çalışmasını yapıyoruz, yapacağız. Gerek ikili görüşmeler gerek uluslararası mahkemeler noktası; bunların değerlendirmelerini yapıp atmamız gereken adımları da atacağız” yanıtını verdi. “Uluslararası hukukta karşılığı var mı?” sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “Olmaz olur mu, olması gerekir tabii. Böyle bir saçmalık olur mu? Bize düşen, müracaatımızı yapmak. Hak arama müracaatımızı yapmak. Terör örgütüne böyle bir desteği vermek suç teşkil ediyor. Biz üzerimize düşen görevi yapalım, adımlarımızı atalım.” Erdoğan “Hem iç hem de uluslararası hukukta iki alanda da mı atılacak?” sorusuna karşılık da “Tabii her iki alanda. İnceliyor arkadaşlarımız, çalışmalarını yapıyorlar” diye konuştu. Erdoğan, tank saldırısında kullanılan füzenin menşeine dair çalışmalar hakkında da tespitlerin henüz kesinleşmediğini söyledi.

 

 

TÜRK İFADESİ KALKIYOR

Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli’nin açıklaması sorulan Erdoğan, şunları söyledi: “Bir defa onun başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Onun oradan süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Çünkü bunların milli, yerli, bu ülkenin şu anda yapmış olduğu vatanı korumayla ilgili mücadelede yanımızda yer alma diye bir durumları yok. Ve bunları tamamen kaldırıp, sadece Türk Tabipler Birliği değil, her grup kendi oluşumunu yapar, faaliyetini gösterir. Aynı şekilde hukukçular kendi barolarını oluşturur, faaliyetini sürdürür. Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN