Ankara'da minibüs fiyatlarına zam yolda! Çalışanlar ve öğrenciler için kötü olacak: Minibüsçülerden talep geldi

Ankara'da minibüs fiyatlarına zam yolda! Çalışanlar ve öğrenciler için kötü olacak: Minibüsçülerden talep geldi

Her geçen gün karşılaştığımız zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez Ankara’dan gelen zam haberi minibüs kullananların canını sıkacak. Minibüsçüler talep etti zamlar kapıya dayandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Birçok ilde olduğu gibi Ankara’da da minibüsçüler alttan maliyetlerden dolayı şikayette bulunuyor. Bir yandan akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş bir yandan sanayi giderlerinin artması minibüs işçileri zor duruma sokarken kendilerine destek verilmesi için talepte bulundular. Bu kapsamda ya mazot fiyatlarının düşürülmesi ya da destek verilmesi gibi iki farklı isteklerini açıkladılar.

yeni-proje-9-001.jpg

ZAMLAR MİNİBÜSÇÜLERİ İSYANA SÜRÜKLEDİ

Hem dünyada hem ülkemizde yaşanan ekonomik kriz hayatın her alanına zamlarla yansırken özellikle benzin fiyatlarındaki artış insanları isyana sürüklüyor. Özellikle minibüsçüler hayat pahalılığının getirdiği zorlukların yanı sıra bir de mazot fiyatları ve sanayi giderleri gibi masraflardan dolayı isyan etti. Ankaralı minibüs şoförleri giderlerin karşılanmadığını ifade ederek çözüm üretilmesini talep etti.

25 yıldır minibüs şoförü olduğunu belirten Durbey Arıcı, “Esnafa mazotu 20 liradan versinler ben yolcuyu 17 liraya taşıyayım” dedi. 15 yıldır şoförlük yapan Mustafa Yancı ise “Sıkıntı büyük. Asıl sorun sistemin çöktüğünün, bu sistemin insan fıtratına aykırı olduğunun göstergesidir. Uygulanan sistem zengini zengin, fakiri de en diplere vuran bir sistemdir” diye konuştu.

yeni-proje-10-001.jpg

“BİZE BİR GÜZELLİK YAPSINLAR”

25 yıldır minibüs şoförü olduğunu belirten Durbey Arıcı, “Mazot 40-43 lira oldu. Dolmuş 17 lira bizim gücümüz yetmiyor. Çoğu arkadaşımız arabalarda çalışmaya şoför bulamıyor, mal sahipleri çalışıyor. Lastik, bakım, sigorta ve kaskoya güç yetmiyor. Yeri geliyor evime ekmek parası götüremeyecek durum oluyor. Açız. Ekmeğimizi bu işten çıkartıyoruz. Baba mesleği başka iş yapamıyoruz. Mesleğimiz bu. Biz çok kötü durumdayız. Bize bir güzellik yapsınlar” dedi.

yeni-proje-11.jpg

“MAZOT DÜŞSÜN YOLCUYU 17 LİRAYA TAŞIYAYIM”

Arıcı, dolmuş fiyatlarına zam yapmak istemediklerini söyleyerek, “Mazot düşsün ben yolcuyu 17 liraya taşıyayım. Esnafa mazotu 20 liradan versinler ben yolcuyu 17 liraya taşıyım. Bana zam geldiğinde benim yolcu sayım düşecek. Ulus’a adam gezmeye geliyor, gelemeyecek. Bizi kurtarmıyor” ifadelerine yer verdi.

Sanayiye güç yetmediğini vurgulayan Arıcı, “2 bin liraya yaptırdığım bakım 7 bin lira oldu. Kasko 20 bin liraydı, geçen ay 56 bin liraya yaptırdım. Sigortayı 19 bin liraya yaptırdım. Bir adet lastiği bin liraya alıyorduk 2 bin lira oldu. Masraflar acayip arttı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN