Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçağının düşürülmesinden sonra gerilen ilişkilerin düzeltilmesi için Moskova'ya çağrıda bulundu. Erdoğan bir kez daha Putin'le görüşmek için Paris'te yapılacak BM İklim Zirvesi'ni işaret etti.

[Karar]

Balıkesir'de katıldığı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'yla gerilen ilişkilere değinip, "Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim." diyerek Rusya'ya ilişkilerin düzelmesi için çağrıda bulundu.

Başka hesaplar var

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bugün Suriye'den gelen göçmenlerle ilgili olarak ülkemiz topraklarında belki 100'e yakın ülkeye mensup yardım kuruluşunun faaliyeti var. Ama biz bunların çoğunun, geri planda başka hesapları bulunduğunu gayet iyi biliyoruz. Buna rağmen güvenliğimizi tehdit edecek bir durum ortaya çıkmadıkça onlara engel olmuyoruz."

15-11/28/cumhurbaskani-erdogandan-tahir-elcinin-oldurulmesine-tepki_2630_dhaphoto17.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan Pelitköy'den çıkarken bir zeytinlikte durdu. Elinde sırıkla zeytin hasatı yapan Erdoğan, bu alanda kullanılan makinayı de inceledi. Erdoğan daha sonra Gömeç'ten geçerken kendisini karşılayanlara birlik beraberlik mesajı verip Ayvalık'a geçti. 

"Kimseyi de sevindirmeyelim"

"Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, yıpratıcı bir hal alması belki de geleceğe yönelik 'bizleri üzücü neticeler doğurmasın' diyoruz. Bu noktada tarafların çok daha olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini de özellikle istiyoruz."

"Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü, Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir."

ERDOĞAN'IN BALIKESİR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN