Dağlıca'da saldırı sonrası "Vur" emri

Dağlıca'da saldırı sonrası "Vur" emri

Dağlıca saldırısından sonra sabaha kadar çatışmaların sürdüğü bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçlerine her türlü tehdit unsurunu vurabileceği yönünde kesin emir verildi.

[Karar]

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca'da dün pusuya düşürülen iki zırhlı aracımızın patlatılmasından sonra şu sıralara kadar bölgede çatışmalar aralıksız sürüyor. Bölgede havadan ve karadan üst düzeyde askeri hareketlilik sürüyor. Gelen bilgilere göre Dağlıca bölgesiyle sınırlı kalacak şekilde herhangi bir tehdit unsuruna karşı hedef gözetmeksizin ateş açılması yönünde talimat verildi.

Gece en az 74 terörist öldü

Dünden bu yana süren operasyonlarda yalnızca sabah saatlerine kadar 74 PKK'lının öldürüldüğü öne sürülüyor. 28 PKK'lı ise yaralı vaziyette ele geçirildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yoğun sis altında kalan bölgede güvenlik güçlerinin tuzaklanan el yapımı patlayıcılarını temizleyerek operasyonları sürdürdüğü kaydedildi.

Saldırıda C4 kullanıldı

Bu arada zırhlı araçlara düzenlenen saldırıda yaklaşık 400 kilogramlık C-4 tipi patlayıcı kullanıldığı ifade ediliyor. Patlama sırasında şehit olan bazı askerlerin naaşlarının da Yüksekova Devlet Hastanesi morguna getirildiği öne sürüldü.

Saldırı nasıl oldu?

Dün saat 15.00 sıralarında Yüksekova Dağlıca'da zırhlı araçların geçişi sırasında mayın patlatıldı. Patlamanın etkisiyle zırhlı araçlardan biri uçurumdan aşağı yuvarlandı. İddiaya göre aralarında tabur komutanının da bulunduğu 11 asker zırhlı aracın içinde şehit oldu. Patlamada o zırhlı aracın arkasındaki bir diğer zırhlı araç da büyük hasar gördü. İçinde kaç askerin bulunduğu bilinmeyen zırhlı araçta da 5 şehitle beraber şehit sayısının 16'ya yükseldiği ve yaralıların da olduğu bilgisi geldi. 

Başbakanlık Resmi Konutu'nda acil toplantı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyı haber alır almaz MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ile ilgili bakanların katılımıyla Başbakanlık Resmi Konutu'nda güvenlik zirvesini topladı.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müseteşarı Kemal Madenoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celallettin Lekesiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Genelkurmay şehit sayısı vermedi

Genelkurmay Başkanlığı Dağlıca'da çok sayıda şehit ve yaralının olduğu PKK saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Saat 02.20'de yapılan açıklama şöyle:

"24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN