Dağlıca'da endişeli bekleyiş! Neden açıklama yapılmıyor?

Dağlıca'da endişeli bekleyiş! Neden açıklama yapılmıyor?

Dağlıca'daki hain saldırı Türkiye'yi yasa boğarken, endişeli bekleyiş de sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı şehit ve yaralı sayısıyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Yoğun sis nedeniyle hem operasyonlar hem de tespit çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Hakkari Dağlıca'da, PKK tarafından askeri konvoya karşı girişilen hain mayınlı pusu eylemi ve ardından başlayan operasyonlarla çatışmalarda yaşananlara ilişkin henüz net bir bilgi yok. Kesin bilgi içinse Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması bekleniyor.

15-09/07/harita.jpg

Bölgede yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer bir metreye kadar düşmüş durumda. Bir yandan operasyonlar sürerken bir yandan da bölgede arama yapılıyor. Arama faaliyetleri zorlukla yürütüldüğü için henüz resmi bir açıklama yapılamıyor.

Telsiz bağlantısı bile zor

Bölgede hava koşullarının yanısıra dik vadiler ve kanyonlar nedeniyle sağlıklı telsiz bağlantısı da kurulamıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın önümüzdeki saatlerde arama çalışmalarının sonuçlanmasından sonra bir açıklama yapması bekleniyor.

Ancak açıklama gecikince sosyal medyada yayılan söylentilerin gerçekliği bulunmuyor. Sosyal medyada dolaşan şehit sayıları gerçeği yansıtmıyor. Bu endişeli bekleyişi istismar eden sosyal medya kullanıcıları, muhalif medya ve Paralel Yapı'nın yayın organları kara propaganda yapıyor. 

Çok sayıda şehit ve yaralı asker olduğu yönündeki teyit edilmemiş bilgiler ise endişeleri arttırıyor.

Dağlıca’da askeri konvoya saldırı olduğu yönündeki haberlerin duyulması üzerine Konya’da Türkiye-Hollanda maçını seyretmekte olan Başbakan Ahmet Davutoğlu programını keserek Ankara’ya dönmüş, Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun Ankara'da güvenlik yetkilileriyle toplantı yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı saldırıyla ilgili yaptığı iki açıklamada şehit ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi vermemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN