‘Darbeci askerler sivil imamları koruyor’

‘Darbeci askerler sivil imamları koruyor’

Akıncı Üssü davasını takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sanıkların örgütsel bağlılıklarının ve örgütsel iletişimlerinin devam ettiğini söyledi. Eski tutuklu askerlerin ifadelerini değiştirerek sivil imamları korumaya çalıştığını belirten Aydın, bu yöntemle örgütün de korunduğunu ifade etti.

15 Temmuz’da FETÖ’nün  komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki gelişmelerle ilgili açılan davayı takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Aydın, sanıkların haklarındaki suçlamaları inkara yönelik reflekslerinin, örgütün her şeyi inkar etmeye yönelik yaşam tarzından kaynaklandığını, bu kapsamda davranışlarının anlaşılır hale geldiğini belirtti. Sanıkların yakınlarıyla ve avukatlarıyla görüşme haklarının bulunduğunu, görüşmelerde örgütün mesajlarının iletilmesinin de mümkün olduğunu dile getiren Aydın, yargılama sırasında sanıkların birbirlerinin savunmalarını dinlediğini, önemli sanıkların çizdiği çerçevenin diğer sanıklar için emsal olabildiğini söyledi. Aydın, Akıncı Üssü davasında yargılanan sivil sanıkların FETÖ hiyerarşisi açısından çok önemli ve her durumda korunması gereken kişiler olduğunu vurgulayarak, sivil sanıklar üzerinden darbe teşebbüsüyle FETÖ arasında irtibat kurulması gözetildiğinde, sivil yöneticilerin korunmasının aynı zamanda örgütün korunması anlamına geldiğini belirtti.

Eski asker sanıkların, sivil yöneticileri korumak için onları Akıncı Üssü’nde görmediklerini söylemekle yetinmediklerini ayrıca savcılık aşamasında verdikleri ifadeleri de değiştirdiklerine dikkati çeken Aydın “Bu çerçevede savcılık aşamasında Akıncı Üssü’nde ve özellikle gazino bölgesinde sivil gördüğünü söyleyen sanıkların tamamı, bu sivillerin gerçekte sivil olmadığını sivil kıyafetli asker olduğunu söyleme ihtiyacı hissetmiştir. Sanıkların savunmalarına ve duruşmalardaki davranışlarına baktığımızda sanıkların örgütsel bağlılıklarını sürdürdüğünü ve örgütsel iletişimin devam ettiğini söyleyebiliriz. Darbeye iştirak eden sanıklar bağlamında ifade etmem gerekirse örgütte çözülmenin çok sınırlı kaldığı açıktır” dedi. Aydın ayrıca, yargılamanın makul bir hızda sürdüğünü ifade etti.

CAMİ LOJMANINDA CUNTA EĞİTİMİ

İstanbul’da FETÖ’nün ‘diyanet yapılanması’na ilişkin aralarında imamlar ve Kur’an kursu öğretmenlerinin de olduğu 13’ü tutuklu 24 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemli iddianame hazırlandı. Şüphelilerin Bank Asya’ya örgüt talimatıyla para yatırdığı, 12’sinin de ByLock kullancısı olduğu belirtilen iddianamede şüphelilerden cami imamı Ahmet Kaya’nın 15 Temmuz’da sela okumadığı ifade edildi. Tanık S.G.’nin, şüpheli Ataşehir Medine Mescidi İmamı Mücahit Taşoluk ile ilgili şu anlatımlarına da dikkat çekildi: “Lojmanın 3. katına Harp Okulu’ndan hafta sonları 2 erkek öğrenci getirirdi. Bu askeri öğrenciler yaklaşık 2 yıl hafta sonları geldi. Bana, ‘Bu iki öğrenci de geleceğin kuvvet komutanları olacaklar’ diyordu.”

PARALEL POLİSLERE 9 İLDE GÖZALTI

FETÖ’nün ‘emniyet yapılanması’na yönelik 9 ilde yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan ve meslekten ihraç edilen 19 şüpheliden 12’si yakalandı. Yakalanan ve ByLock kullandıkları belirlenen şüphelilerin yayınlanan KHK’larla meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Bu arada Ankara ve İstanbul Başsavcılıkları tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eski Deniz Binbaşı İbrahim C. ve eşi eski öğretmen Fatma C. Sinop’un Erfelek ilçesindeki bir çiftlik evinde düzenlenen baskınla yakalandı. Öte yandan Sivas’ta FETÖ’nün ‘askeri mahrem’ yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 8’i subay 9’u astsubay 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüpheliler evlerinde yakalandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN