‘Darbeye karşı çıktım’ yalanı tutmadı

‘Darbeye karşı çıktım’ yalanı tutmadı

FETÖ’nün darbe girişimine karşı mücadele ettiğini ileri süren Genelkurmay Başkanlığı 2. Başkan Koruma Müdürlüğünde görevli eski Astsubay Murat Bingül’un “Darbeye karşı çıktım” yalanı tutmadı.

Bingül, çatı iddianamede yer alan ifadesinde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i kurtarmak için hamle yaptığı sırada ensesine silah dipçiğiyle vurulduğunu, askerlerin kendisini kollarından tutarak dışarı çıkarttığını ileri sürdü. Kendisinin daha sonra emir astsubaylığı odasına götürüldüğünü, burada da plastik kelepçeyle ellerinin bağlandığını iddia etti.

Gece saatlerinde ellerinin çözaldüğünü, odada bulunan yaklaşık 9 tabancayı alarak darbeyi önlemek için dağıttığını öne süren Bingül, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile telefonda görüştüğünü ve Aksakallı’nın kendisine “Darbe yapan isyancıların hepsini öldürün” emrini verdiğini savundu. Ancak Bingül’ün bu ifadesini kemara kayıtları yalanladı. Kayıtlardan Bingül’ün darbecilerle hareket ettiği kelepçeli gözleri bağlı bir yarbayı götürdüğü görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN