‘Suçtan zevk almış cuntacı pişman değil’

‘Suçtan zevk almış cuntacı pişman değil’

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasıyla ilgili konuşan Erdoğan’ın avukatı Çokan, cuntacı askerlerin, suçtan zevk alıp pişman olmadıklarını söyledi. Çokan, sanıkların ibadet eder gibi suç işlediğini ifade etti.

ONUR HASAN ÇEBİOĞLU  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi davasında yargılanan sanık askerlerin ilk duruşmaları önceki gün sona ermiş verilen ara kararda Muğla 2. ağır Ceza Mahkemesi askerlerinin tamamının tutuklu kalmasına hükmetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan, davada gelinen süreci değerlendirdi. Mahkemenin sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdiğini anlatan Çokan sözlerine şöyle devam etti: “Çiğli ve Dalaman’da bazı kamera kayıtlarının celbine karar verildi. Bir sanığın odaya giriş ve çıkış kamera kayıtları istendi. Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep’in İzmir’de dinlenmesini, Muğla Valisi Amir Çiçek ile İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan’ın tanık sıfatıyla dinlenmesine karar verildi” şeklinde konuştu. Mahkeme heyetinin, sanıkların keşif talebinin reddine karar verdiğine dikkati çeken Çokan, davanın henüz sonuçlanmadığını ancak burada altı özenle çizilmesi gereken hususun, Türk milletinin birliğini temsil eden ve davanın birinci mağduru Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suçtan zarar gören sıfatıyla davaya taraf edilmesi olduğunu anlattı.   

Sanıkların hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarına inandıklarını ifade eden Çokan, şunları kaydetti: “Suçtan zevk alıp, pişman olmadıklarını gözlemledik. Bundan dünyanın endişe etmesi lazım. Yani ibadet eder gibi suç işleyen insanların ‘endişe verici’ olarak izah edilmesi hafif bir durumdur. Onun için hepimizin, bütün dünyanın bu belaya karşı uyanık olmasını, diri olmasını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu mücadele azminin örnek alınmasını temenni ediyoruz. Mahkeme, özellikle Ankara’daki çatı iddianamesinin bu davayla bazı sanıkların ilişkisi nedeniyle celbine karar verdi. Bu da önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçecektir.” 

‘DAVANIN BİRİNCİ MUHATABI CUMHURBAŞKANI’

Davanın tarihi anlamda önemli olduğuna işaret eden Çokan, suikast gerçekleşseydi ülkenin tarihsel gidişinin farklı olacağını söyledi. “Bu davanın birinci muhatabı, birinci mağduru Sayın Cumhurbaşkanımızdır” diyen Çokan, eylemin gerçekleşmesi durumunda daha kötü şeylerin yaşanabileceğini bildirdi. Çokan, “Onun için bu dava özgül ağırlığı itibarıyla çok önemli bir davadır” değerlendirmesinde bulundu.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN