Albay’dan şok ifadeler: Suikaste gittiğimizi bilseydim zırh takardım

Albay’dan şok ifadeler: Suikaste gittiğimizi bilseydim zırh takardım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, bir numaralı sanık olan Fethullah Gülen için Muğla Barosu’ndan şu ana kadar hiç kimsenin müdafilik yapmak istemediğini söyledi. Duruşmada savunma yapan helikopter 1’inci pilotu Albay Murat Dağlı, Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun’un talimatıyla Çiğli’ye gittikklerini söyledi ve şöyle devam etti: ‘’Eve gidecekken akşam saatlerinde komutan (Coşkun) yeni görev emri geldiğini belirterek eve gitmememi istedi. Odama geçtim. Sonra nereye gideceğimizi sorduğumuzda komutan ‘Çarli’ dedi.

Çarli’nin ne olduğunu sordum, söylemedi. Sonradan Çiğli’nin kod adının Çarli olduğunu öğrendim’’ dedi. Savunmasında “Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’a indiğini ve açıklama yapacağını öğrendiğimizde çok rahatladım’’ diyen Dağlı, “Suikaste gittiğimizi sonradan öğrendik. Böyle suikast yapılmaz. Suikaste gidileceğini bilseydik, kapı zırhı ve taban zırhı taktırırdık, bir kurşun yesek düşerdik.

Tamamen tesadüfi ve iyi niyetli olarak verilen görevi yaptık’’ ifadelerini kullandı. Duruşmanın sonunda sanık avukatının “Ordumuz yıpratılıyor, her gün yeni oyunlar oynanıyor” demesi üzerine, mahkeme başkanı “Siyasi açıklamalar yapmayın” diyerek uyardı. Duruşmada Mahkeme Başkanı, sanıklardan Mehmet Öztürk’e, cezaevinde bulunan “15 Temmuz son değil başlangıç, maç 90 dakika” not soruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN