Davutoğlu son noktayı koydu: Hiçbir ülke bizden özür beklemesin

Davutoğlu son noktayı koydu: Hiçbir ülke bizden özür beklemesin

AB zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le çortak açıklama yapıyor. Davutoğlu Rusya ile her seviyede konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Davutoğlu "Hiçbir ülke bizden özür beklemesin" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le yaptığı ortak basın açıklamasında Rusya ile yaşanan uçak kirizi ile ilgili "Her seviye'de Rusya ile konuşmaya hazırız" dedi. Davutoğlu IŞİD ile mücadele eden ülkelerle işbirliği yapmak istediklerini de belirtti ve ekledi "Görevimizi yaptığımız için hiçbir ülke bizden özür beklemesin."

Davutoğlu ve Stoltenberg'in çıklamalarından satırbaşları şöyle:

Türkiye sınırlarını koruma hakkına sahiptir

Stoltenberg: "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz."

Rusya'yı 3 kez uyardık

Davutoğlu: "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak (NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile) bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız. Türkiye Suriye sınırı bir NATO sınırıdır. İhlal sadece Türkiye'ye dönük bir ihlal değil, NATO'ya dönük bir ihlaldir."

Türkiye NATO'ye tüm bilgileri iletti

Stoltenberg: "(Hava sahası ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesi) Türkiye'ye bize tüm bilgileri iletti. Aynı zamanda diğer kaynaklardan bilgi elde ettik. Tüm bilgiler Türkiye'nin verdiği bilgilerle tutarlıydı."

Hiçbir ülke özür beklemesin

Davutoğlu: "Hiçbir ülke, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz sorumluluğunu yerine getirdi. Hiçbir ülke, işimizi yaptığımız için özür beklememeli. Biz bu gerginliği tırmandırmayacağız. Diyaloğa hazırız. Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı vardır. Yarın yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısında gerginliğin azaltılmasını görüşeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN