Dayanışmaya ihtiyacımız var 

Dayanışmaya ihtiyacımız var 

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Geleceğimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi. Öncelikli meselenin bilimsel uygulamalarla geleceğe yürümek olduğunu kaydeden Erdoğan, referandum tartışmaları için ‘millet iradesine insafsızlık’ değerlendirmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel oturumu takip etmek üzere geldiği TBMM’nin girişinde 16 Nisan referandumu ve Türkiye önündeki süreci değerlendirdi. “Geleceğimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var” diyen Erdoğan, milletin 16 Nisan’da iradesini otaya koyduğunu kaydederek “Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklaşımını hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf dışı olur” dedi. Meclis Şeref Holü’nde gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı, şu mesajları verdi: “Bütün mesele duygusallığı bir kenara bırakıp, hissiyatı bir kenara bırakıp, öncelikle bilimsel uygulamaların ışığı altında, geleceğe yürümektir. Milletin iradesine de saygı duyarak geleceği inşa ve ihya etmek en önemli adımımız olacaktır. Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklaşımını hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf dışı olur. Ben milletime çok teşekkür ediyorum. Şimdi de milletimin vekilleri önümüzdeki dönemi bu parlamentoda çok daha güçlü kılacaktır.”   

Erdoğan’ın sabah saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çocukları ağırladı. Erdoğan, koltuğunu 4’üncü sınıf öğrencisi Yiğit Türk’e devretti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk’e kısa vadede AK Parti’ye üye olarak genel başkan olmayı düşünüp düşünmediği sorulunca araya Erdoğan girdi. Cumurbaşkanı “Niye olmasın? Madem ki veriyor bu hakkı, bu yetkiyi; dediği gibi niye olmasın?” yanıtını verdi. 10 yaşındaki Türk’e görevini devrederken “Sizler bizim geleceğimizsiniz, güvencemizsiniz” diyen Erdoğan, hem 23 Nisan hem de Miraç Kandili dolayısıyla iki bayramın bir arada yaşandığını hatırlattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının sadece Türkiye’de olduğunu kaydeden Erdoğan, öğütlerde de bulundu. Çocuklara anne, baba ve öğretmenleri dışında kimsenin elini öpmemelerini isteyen Erdoğan “Öyle çıkar bazen ellerini, ayaklarını uzatanlar çıkar. Bunları hep gördük bu ülkede; ama bundan sonra bunlar olmayacak” diye konuştu. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk, cahillikle savaşılması gerektiğini söyledi.

GENEL BAŞKANLIK SİNYALİ

Türk’e cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinden mevcut cumhurbaşkanına bazı haklar doğduğu hatırlatılarak, kısa vadede AK Parti’ye üye olup, genel başkan olmayı düşünüp düşünmediği de soruldu. Bu soruya Erdoğan yanıt vererek, “Niye olmasın? Madem ki veriyor bu hakkı, bu yetkiyi; dediği gibi niye olmasın?” diye ifadelerini kullandı. Sistem değişikliğiyle beraber kabinede bir revizyon beklenip beklenmediği sorusuna ise Türk, “Bu günümüzün, Çocuk Bayramının konusu değil” diye yanıt verdi. Daha sonra çocuklara Külliye’yi gezdiren Erdoğan, miniklere yaptığı konuşmasında onlara baktığında kendisini daha da genç hissettiğini söyledi. Çocuklara Rıfat Ilgaz ve Abdurrahim Karakoç’un şiirlerini okuyan Erdoğan “Öfkenin de, sevginin de hesapsız olduğu bu döneminizi doyasıya yaşayın” dedi, ardından özel oturuma katılmak için Meclis’e geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN