DEAŞ'ın ekonomik gücü yüzde 50 oranında azaldı

DEAŞ'ın ekonomik gücü yüzde 50 oranında azaldı

Uluslararası danışmanlık şirketi Ernst and Young’a göre DAEŞ’in gelirleri yüzde 50 oranında azaldı. Kuruluşlar tarafından yapılan araştırmaların sonuçları, Münih’te yapılan güvenlik konferansında katılımcı ülkelerin içişleri bakanlarına sunulacak.

Dünyanın en tehlikeli terör örgütü DAEŞ’in gelirleri yaşanan toprak, vergi ve petrol kayıpları nedeniyle gittikçe azalıyor. DAEŞ’in sözde hilafet ilan ettiği 2014 yılında 1,9 milyar dolar olan yıllık gelirleri 2016 yılında 870 milyon dolara düştü. İşgal ettiği bölgelerde gasp ettiği servetler, uyguladığı para cezaları ve vergilerle yıllık 1 milyar dolara kadar gelir elde eden DAEŞ yaşadığı mağlubiyetlerden sonra 2015 de sadece 200 ile 300 milyon dolar arası gelir elde edebildi.

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN ÇALIŞMALARI

Uluslararası araştırma kuruluşu Ernst und Young ile International Centre for the Study of Radicalisation (ICSR) ortaklaşa yaptığı araştırma, ortaya çıkan DAEŞ dokümanları, çeşitli ülkelerin resmi açıklamaları, gazetecilerin haberleri thing tank araştırmalarına dayanıyor. Söz konusu araştırma Münih’te yapılan güvenlik konferansında katılımcı ülkelerin içişleri bakanlarına sunulacak.

GELİRLERİ SÜREKLİ DÜŞÜŞTE

İçinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerin DAEŞ’ karşı kazandığı askeri zaferler sonrasında DAEŞ’in  gelirleri sürekli düşüş kaydederken bu durumun sürmesi halinde DAEŞ’in ekonomik yapısının kısa sürede çökeceği bildirildi. DAEŞ 2015 yılında işgal toprakların yüzde 14’ünü 2016 yılında ise yüzde 23’ünü kaybetti. Bu süre içinde kontrol ettiği nüfus da yüzde 18 oranında azaldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN