Deli Trump konuşsun biz işimize bakarız

Deli Trump konuşsun biz işimize bakarız

Trump’a İran’dan bir tepki daha... Devrim Muhafızları Tahran Komutanı Kovsari, “Kendisi hakkında ‘deli’ denince mutlu olan Trump, faaliyetlerimizi hiçbir şekilde etkileyemeyecek” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’la yapılan nükleer anlaşmaya yönelik eleştirileri ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu ‘teröre destek verdiği’ gerekçesiyle yaptırım listesine almasına Tahran’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Devrim Muhafızları’nın Tahran komutanı Tuğgeneral Muhammed İsmail Kovsari, İran medyasına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Devrim Muhafızları Ordusu’nun 40 yıllık resmi bir kurum olduğuna dikkat çeken Kovsari, ordunun yaptığı bütün faaliyetlerin yasalarla belirlenmiş olduğunu ifade etti. Trump hakkında “Dünyanın diğer ucunda oturan ve insanların kendisine ‘deli’ demesinden hoşlanan, kendisinin de deli olduğuna inanan biri, İran hakkında kararlar vermeye çalışıyor” diye konuşan Kovsari, “ABD Başkanı’nın önceki gece yaptığı açıklamalar ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun, ABD Hazine Bakanlığı tarafından 13224 sayılı başkanlık kararnamesiyle terör listesine alınması, hiçbir şekilde Devrim Muhafızları’nın faaliyetlerini azaltmayacaktır” ifadelerini kullandı. İran’da muhafzakar kanada yakın isimlerden biri olarak bilinen Kovsari, “Birlik içinde çalışmaya devam etmeliyiz, böylece düşmanlarımız aramızda ayrılıklar yarattıklarını düşünemeyeceklerdir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN