Demirtaş: İsrail terör devleti olmaktan çıktı, Mavi Marmara'da öldürülenler suçlu oldu

Demirtaş: İsrail terör devleti olmaktan çıktı, Mavi Marmara'da öldürülenler suçlu oldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bugün İsrail'e müttefikimiz, ortağımız diyoruz. İsrail terör devleti olmaktan çıkıverdi. Mavi Marmara'da öldürülenler suçlu oldu" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye ile Israil arasında yapılan anlaşmaya değindi, "Bugün İsrail'e müttefikimiz, ortağımız diyoruz. Çünkü nedeni şudur, şudur, şudur diye insan anlatır. Bunlarda o da yok. Bir gün içerisinde görüş değiştirdiler. İsrail terör devleti olmaktan çıkıverdi. Mavi Marmara'da öldürülenler suçlu oldu" dedi.

Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya değinen Demirtaş, "Mesela bir görüş değiştirirken çıkar halka gerekçelerini anlatır. Derki geçen hafta İsrail'e terör devleti diyorduk. Bugün İsrail'e müttefikimiz, ortağımız diyoruz. Çünkü nedeni şudur, şudur, şudur diye insan anlatır. Bunlarda o da yok. Bir gün içerisinde görüş değiştirdiler. İsrail terör devleti olmaktan çıkıverdi. Mavi Marmara'da öldürülenler suçlu oldu. İsrail can kardeş oldu. Tuhaf olanı ne peki, İsrail terör devletidir, Mavi Marmara'dakiler mutlaka hesabı sorulacak dediğinde, onu alkışlayanlar var ya, şimdi İsrail ortağımızdır dediğinde yine alkışlıyorlar" dedi.

ŞIRNAK/DHA



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN