Demirtaş Rusya'ya hak verdi

Demirtaş Rusya'ya hak verdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmede Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesini "hatalı bir eylem" olarak niteledi.

[Karar]

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Rusya'nın başkenti Moskova'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İkili, görüşmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Hükümeti eleştirdik"

Sputnik'te yer alan habere göre Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi ile ilgili bir soru üzerine Rus uçağının düşürülmesini "hatalı bir eylem" olarak niteleyen Demirtaş, "Hükümetin bu eylemini eleştirdik" diye konuştu. Devletler arasında problemlerin her zaman ortaya çıkabileceğini belirten Demirtaş, buna karşın politik ve diplomatik çözüm için için kapının açık bırakılması gerektiğini ifade etti.

15-12/23/aa_picture_20151223_7121502_high.jpg

Demirtaş konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Biz, Türkiye’nin demokratik bir devlet olmasını istiyoruz. Hem ülkemiz hem de bölge için barış talep ediyoruz. Biz bir muhalefet partisi olarak devletin krizleri esası üzerinden siyaset yapmıyoruz.”

Lavrov: Uçağın düşürülmesi planlanmış bir eylem

Sergey Lavrov ise "planlanmış bir eylem" olarak nitelediği Rus uçağının düşürülmesinin "Türkiye halkıyla ilişkilerini etkilemediğini" söyledi. Lavrov ayrıca Demirtaş ile Suriye'deki gelişmeler üzerine de konuşacaklarını belirtti.

Rudaw'ın haberine göre Rus Dışişleri Bakanı, “Türkiye, kritik bir duruma düşmüş durumda. Rusya uçağının Ankara tarafından düşürülmesi Türkiye iktidarının emriyle oldu. Ancak bizim ilişkilerimiz her zaman devam edecektir. Biz, Türkiye milletini dost olarak görmekteyiz. Ayrıca her iki ülke arasındaki krizin çözüme kavuşturulması için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

15-12/23/aa_picture_20151223_7121501_high.jpg

Kürtlere destek sözü

Lavrov konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"DAİŞ’e karşı savaşımız devam edecek özellikle de Suriye’de, Suriye hükûmetinin de desteğiyle Rusya saldırıları sürecek. Ayrıca orada DAİŞ’e karşı savaşanları da destekleyeceğiz."

Lavrov ayrıca "Kürtlerin, bölgede DAİŞ’e karşı mücadelede çok büyük bir rol üstlendiğini biliyoruz. Kürtler orada yaşama mücadelesini devam ettiriyor. DAİŞ, Kürtlere ve Yezidilere saldırıyor ancak onların yaşama hakkı var ve bunun korunması gerekir" ifadelerini kullandı.

"HDP tüm azınlıkları temsil ediyor"

Öte yandan Rus Bakan Türkiye'nin iç siyasetine ilişkin yorumlarda da bulunarak HDP'nin Türkiye'de tüm etnik azınlıkları temsil eden bir siyasi platformu olduğunu savundu. Lavrov, bu çizgiyi her zaman desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN