Rusya'dan Türkiye'ye Güneydoğu'daki operasyonları durdurma çağrısı

Rusya'dan Türkiye'ye Güneydoğu'daki operasyonları durdurma çağrısı

Suriye'de her gün sivilleri ve muhalif grupları bombalayan Rusya, Türkiye'ye Güneydoğu'daki operasyonları durdurma çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Güneydoğu'daki terör olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Türk hükümetinin Kürt nüfusun yaşadığı kentlerde sürdürdüğü askeri operasyonlar nedeniyle ülkenin güneydoğusunda artan gerilimi endişeyle takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

"İnsani felaket"

“Bazı yerlerde gıda ve ilk yardım malzemesi eksikliği görülüyor ve durum, insani felakete doğru ilerliyor. Bazı verilere göre bölgeyi terk etmek zorunda kalanların sayısı 100 bini geçti” denilen açıklamada “Türk hükûmetine şiddetin en kısa sürede sona ermesi, Kürt sorununun askerî değil siyasi yollarla çözülmesi ve çözüm sürecinin başlatılması çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Rusya, Türkiye ile yaşanan uçak krizinden sonra PKK ile yakınlaşma sürecine girmiş, örgütün Suriye kolu PYD'ye 50 ton silah ve mühimmat yardımında bulunmuştu. Ayrıca geçtiğimiz hafta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Moskova'da ziyaret etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN