Depresyon riski anne karnında başlıyor

Depresyon riski anne karnında başlıyor

Hamilelikte mutluluğun önemi büyük. Zira yapılan araştırmalara göre anne adayının yaşadığı depresyon bebeğin ileride depresif bozukluk yaşama ihtimalini yükseltiyor.

Uzman psikolog Özge Genlik, yapılan son istatistiksel araştırma sonuçlarına göre, anne adayının yaşayacağı depresif bozukluğun karnındaki bebeğin de aynı semptomları deneyimlemesine neden olduğunu belirtti. Anne karnında geçirilen sürecin tüm yaşamı biçimlendirdiğini belirten Genlik “Rahim, dünyadaki hikayemizin başladığı zemin. Buradaki her türlü hissiyat dünyayı algılama biçimimizi şekillendiriyor” diye konuştu.

BEBEK HER ŞEYİ KAYDEDİYOR

Doğum öncesinde, anne adayının geçmiş travmatik izlerinden arınmasının sağlıklı bir insan dünyaya getirebilmesi için çok önemli olduğunu ifade eden Genlik şöyle devam etti: “Çünkü ana rahminde bebekler her şeyi algılıyor ve bedensel hafızalarına kaydediyor.

Tüm travmatik deneyimlerin izleri bedensel hafızamızın kayıtlarında saklı. Yapılan son istatistiksel araştırma sonuçlarına göre, anne adayının deneyimleyeceği ‘depresif bozukluk’ süreci karnındaki bebeğin de aynı ‘depresif bozukluk’ semptomlarını deneyimlemesine neden oluyor. Ve bebek dünyaya geldiğinde uygun çevresel/sosyal koşullar zemini oluştuğunda bir birey olarak ‘depresif bozukluk’ deneyimleme ihtimali; psikolojik olarak sağlıklı bir anne adayının dünyaya getirdiği bebeğe oranla daha fazla olduğu bulgulanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN