Din görevlisi bağımlı gençleri hayata kazandırdı

Din görevlisi bağımlı gençleri hayata kazandırdı

Düzce Müftülüğü’nde görevli vaiz Ömer Meydan, kuruluşuna ön ayak olduğu spor kulübüyle madde bağımlısı gençleri yeniden hayata bağladı. Meydan’ın örnek davranışına 8 bakanlığın çalışmalarının toplandığı Uyuşturucuyla Mücadele Faaliyet Raporu’nda yer verildi.

EROL METİN / ANKARA

Son dönemde Türkiye’nin en önemli sosyal sorunlarından olan uyuşturucu bataklığına saplanan gençlerin elinden tutup onları spora kazandıran Düzce Müftülüğü’nde görevli vaiz Ömer Meydan’ın filmlere konu olabilecek çalışmalarına, 8 bakanlığın faaliyetlerinin toplandığı Uyuşturucuyla Mücadele Faaliyet Raporu’nda yer verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın örnek çalışmalarından bahsedilen bölümde “Düzce’de Ömer Meydan isimli din görevlisi tarafından bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gençlere yönelik eğitimler, konferanslar, sportif aktiviteler düzenlenmektedir. Bu aktivitelerin gerçekleştirilmesi için bir spor kulübü oluşturulmuştur. Bu spor kulübünde çoğunluğu bağımlı gençler ile din görevlileri arasında bir kaynaşma oluşturulmuştur.

17-09/04/erolmetin-kurtarildi-1504554855.jpg

Bu iletişim ile birçok genç bağımlılıktan kurtulmuştur” denildi. Düzceli olan Meydan, kentin kültür mozaiğini andıran, her ilden göç eden insanların barındığı Aziziye mahallesinde uyuşturucu tacirlerinin hedefindeki gençlerin hayata tutunabilmeleri için Aziziye Spor Kulübü’nün kuruluşuna ön ayak oldu. Düzce’de çok sayıda madde bağımlısı genç, sportif faaliyetler sayesinde uyuşturucu illetinden uzaklaştı. Madde bağımlılığından kurtulan gençlerin oynadığı Aziziyespor ise başarıdan başarıya koşuyor. Aynı zamanda kulüpte antrenörlük görevini üstlenen Meydan, uyuşturucuyla mücadele için bir spor kulübü kurma fikrini nasıl oluştuğunu şöyle anlatıyor: “İlimizin, ülkemizin ve dünyanın en büyük sıkıntısı madde bağımlılığıdır. Biz de ne yaparız diye yola çıktık. Aziziye mahallesi Düzce’nin en büyük mahallelerinden birisi. Hızlı bir program yaptık. Ben aslında dini derslerle bu işe başladım. Katılım vardı ama istediğimiz düzeyde değildi. Bizim tek çıkış noktamız spordu. Aziziyespor’u yeniden tescil ettirdik. İdmanlara başladık ve 4 ay sonra çocukların beynine oksijen gitmeye başladı. Yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladılar. Bırakanlar var, bırakmaya uğraşanlar var. Ciddi mesafe kat ettik.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN