Dini nikahlı annenin hukuk zaferi

Dini nikahlı annenin hukuk zaferi

Diyarbakır’da yaşayan Leyla Var, vefat eden dini nikahlı eşinin ailesi tarafından alıkonulan 9 yaşındaki oğlu Muhammed’e Anneler Günü’nde kavuştu. Oğlunu geri alabilmek için 3 yıl hukuki mücadele veren Var “ Gözaltına bile alınmıştım” dedi.

Diyabakır Bağlar’da yaşayan Leyla Var 2005’te (39) Abdullah Gezer’le (40) imam nikahı kıydırarak evlendi. Çiftin 2008’te Muhammed Baran adını verdikleri bir çocukları oldu. Küçük Muhammed annesinin nüfusuna kaydedilirken, 2014’te baba Gezer vefat etti. İddiaya göre genç anne, eşinin ailenin isteği üzerine taziye sürecinde oğlunu kayınpederinin evine bıraktı. Fakat daha sonra oğlunu almayan giden anne, onu bir daha göremedi. Bunu üzerine anne Var, 2015’te hukuk mücadelesi başlattı. Aile Mahkemesi’ne başvuran anne, Muhammed’i kendisine verilmesini istedi. Kayıtları inceleyen mahkeme, kısa sürede Muhammed’in annesine iadesine karar verdi fakat Gezer ailesi evde Muhammed isimde bir çocuk olmadığını söyledi.

Yapılan araştırmada Muhammed’in Abdullah Gezer’in resmi nikahlı eşinden dünyaya gelmiş gibi Bahri Gezer adıyla ikinci kez nüfusa kaydedildiği ortaya çıktı. ‘Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması’ suçundan Gezer ailesine dava açıldı. Süreç devam ederken oğlunu görmek için yaşadığı mahalleye giden Var, kendisini tanımaya Muhammed’in bağırması üzerine bir de gözaltına alındı. Resmi evrakların getirilmesi sonucunda Muhammed’in kendi oğlu olduğunu ispatlayan anne serbest bırakıldı, 5 saat sonra da evladı kendisine teslim edildi. Var’ın avukatının girişimleri sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya müdahale ederken, Leyla Var ve Muhammed Baran koruma altına alındı. Sığınma evine yerleştirilen anne ve oğlunun sağlıklı bir iletişim kurabilmesi için pedagog görevlendirildi, Gezer ailesi hakkında açılan davanın da devam ettiği belirtildi. Evladına kavuşan anne Var “Bu benim en güzel Anneler Günü hediyem oldu” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN