Dışişleri: ABD'nin S-400'leri incelemesine izin vermeyeceğiz

Dışişleri: ABD'nin S-400'leri incelemesine izin vermeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Rusya'nın Türkiye büyükelçisine Ankara'nın ABD'nin S-400'leri incelemesine izin vermeyeceğini söylediği öğrenildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Sputnik'e konuşan bir kaynağın aktardığına göre, bakan Çavuşoğlu tarafından ABD'nin S-400'leri incelemesine izin verilmeyeceği açıklandı. Daha önce Bloomberg'in haberinde Türkiye'nin ABD'ye Rusya'dan aldığı S-400'leri inceleme teklifi sunduğu iddia edilmişti. 

Söz konusu iddia ise, Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanarak ABD'nin S-400'leri inceleme talebinde bulunmadıkları açıklanmıştı.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, "ABD tarafı ile olan görüşmelerde F-35'lerin zarar görmesi ve uçaklarla ilgili hassas bilgilerin açığa çıkarılmaması için S-400'lerin NATO sistemlerinden bağımsız olarak kullanılacağını doğruladık" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN