Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Musul' açıklaması: Geri çekilme yok ama intikal durdu

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Musul' açıklaması: Geri çekilme yok ama intikal durdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Cafer görüştü. Görüşme hakkında bilgi aktaran Dışişleri Sözcü Tanju Bilgiç, Musul'daki Türk askerleri ile ilgili "Şu anda bir geri çekilme yok ama intikal durdu" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Cafer ile görüştü. Dışişleri sözcüsü Tanju Bilgiç ise Musul'daki Türkiye askerleri ile ilgili "Şu anda bir geri çekilme yok ama intikal durdu" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Musul' açıklaması

Türkiye'nin Musul'daki Başika kampına asker sevkiyatıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi arasında bir görüşme gerçekleşti. 

Görüşmeyle ilgili Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Musul'da şu anda geri çekilme yok ama intikal durdu. Türkiye olarak Musul'da yeni değiliz" denildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türk askerlerinin Irak'ta peşmerge ve askerlere verdiği eğitimin Bağdat yönetiminin işbirliğiyle sürdürüleceğini söyledi.

Türk askeri Musul'a böyle girmişti:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN