Barzani: Türkiye ile Irak, Musul'da Türk askerlerinin bulunması konusunda anlaşmıştı

Barzani: Türkiye ile Irak, Musul'da Türk askerlerinin bulunması konusunda anlaşmıştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye ile Irak'ın, Musul çevresinde konuşlanan Türk askerleri konusunda daha önce anlaştığını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge güçlerine IŞİD'le mücadele için eğitim verme amacıyla Musul kentine konuşlandırılan Türk askerlerinin, Bağdat yönetimi ile Türkiye arasında gerilimi artırması konusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Barzani "Bizim bilgilerimiz Türkiye ve Irak'ın, Musul'un çevresinde konuşlanan Türk askerleri konusunda, daha önce anlaştığı yönündedir. Musul'u kurtarma operasyonuna katılacak gönüllü askerlerin eğitilmesi ve gerekli desteğin sağlanması için böyle bir ittifaka gidilmişti. Söz konusu sevkiyat taraflar arasındaki anlaşmaya göre yapıldı. Bana göre bu mesele çok büyütüldü" ifadelerini kullandı.

İbadi'nin verdiği 48 saatlik süre bugün doluyor

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye'nin Musul'daki askerlerini 48 saat içinde geri çekmesini talep etmişti. İbadi'nin verdiği süre bugün doluyor.

Daha önce Musul eski Valisi de İbadi'nin, Türk askerlerinin bölgeye gideceğinden haberi olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN