"İbadi'nin, Türk askerinin Musul'a gideceğinden haberi vardı"

"İbadi'nin, Türk askerinin Musul'a gideceğinden haberi vardı"

Irak'ta eski Musul valisi Etil El Nuceyfi, Türk askerinin eğitim amacıyla Musul'a gelmesinin Başbakan Hayder El İbadi ve parlamento başkanı Selim El Cuburi'nin haberi doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Nuceyfi ayrıca Türkiye'ye teşekkür etti.

Irak'ın Musul kentinin eski valisi Etil El Nuceyfi, Türk askerinin Peşmerge güçlerine eğitim verme amacıyla Musul'a gelişine dair sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Nuceyfi, şunları kaydetti:
 
“Başbakan Hayder El İbadi, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiğinde, Türk askerinin eğitim amacıyla Musul'a gelmeleri için talepte bulunduğunu açıklamıştı. Başbakan El İbadi'nin Türkiye'ye bulunduğu talep doğrultusunda Ankara Bağdat havaalanına askeri mühimmat göndermişti. Aynı doğrultuda Ankara, sekiz aydan beri Zelikan kampında Musullulardan oluşan gönüllü Haşd El Vatani'ye eğitim vermek için eğitmenlerini bu kampa gönderdi.”
 


Türkiye'ye teşekkür

 
Eski Musul valisi Etil El Nüceyfi, resmi bir unvana sahip olmaması nedeniyle bir Musullu vatandaş olarak “Türkiye devletinin Irak'a sunduğu destek karşısında memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN