Irak Başbakanı İbadi'den Türkiye'ye Musul tehdidi

Irak Başbakanı İbadi'den Türkiye'ye Musul tehdidi

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'den Musul'a giden Türk askerleri ile ilgili çok sert bir açıklama geldi. Ebadi, Türk askerinin Musul'dan 48 saat içinde çekilmemesi halinde elindeki tüm seçenekleri değerlendireceği tehdidinde bulundu.

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye'nin 48 saat içinde askerlerini geri çekmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitmek de dahil olmak üzere mümkün olan tüm seçeneklerin kullanılacağını açıkladı.

İbadi, askerlerin Musul'a gelmesi için Irak hükümetinden bir izin alınmadığı ve hükümetin bu konudan haberinin de olmadığınu ifade etti.

Savunma Bakanlığı da açıklama yapmıştı

Türkiye'nin Musul yakınlarına 600 asker göndermesine ilişkin Irak Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre, Irak Savunma Bakanı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kuzey Irak'a Türk güçlerinin konuşlandırılması Irak hükümetinin bilgisi olmadan gerçekleşti. Türk mevkidaşım bana askerlerin, Kuzey Irak'ta askeri eğitim verenleri korumak için gönderildiğini söyledi. Ancak bu askerlerin sayısı böyle bir işlem için çok fazla.

Geri çekilme talebi

Türk mevkidaşımdan askerlerin topraklarımızdan geri çekilmesini talep ettim.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'nin Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasına neden olayın ardından yaptığı açıklamada, "Askerlerimiz oraya yeni hükümet geldikten sonra Irak Savunma Bakanı'nın daveti üzerine gitti. Yeni hükümet kurulduktan sonra İçişleri Bakanı bizden polislerini eğitmemizi istedi.

"Türkiye değil ABD ve Almanya da katkı sağlıyor"

Savunma bakanı da askerlerini eğitmemizi istedi. Musul Valisi'nden de bize bu yönde davet geldi. Askerlerimiz orada IŞİD’e karşı mücadele edecek güçleri eğitiyor. Bunu sadece Türkiye değil ABD, Almanya , Fransa da yapıyor ve katkı sağlıyor bu eğitimlere" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN