Iraklı Şii milislerden Türkiye'ye tehdit

Iraklı Şii milislerden Türkiye'ye tehdit

Iraklı Şii milis grubu Bedir Tugayı, Türk askerleri Musul'dan çekilmediği takdirde saldırı düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.

Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin, Türk askerlerinin Musul'dan çekilmesi için verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından, İran destekli Şii milislerden yeni bir tehdit geldi.

Reuters'te yer alan habere göre Bedir Tugayı adlı grubun sözvüsü Kerim el-Nuri, yaptığı açıklamada Türk askerlerinin Musul'da bulunmasının IŞİD işgalinden farklı olmadığını savunarak "Buna yanıt verme hakkımız var ve Türklerin derslerini aldıklarından emin olana kadar hiçbir seçeneği kullanmaktan çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

"Osmanlı rüyası"

Türkiye'nin "Osmanlı rüyası" görüğünü iddia eden el-Nuri, Türklerin kibirli olduğunu ve bu yanılgının bedelini ödeyeceği tehdidinde bulundu.

Öte yandan Türk ordusuna bağlı birliklerin bulunduğu bölgede Şii milislerin bir varlığının bulunmadığı, bu nedenle Türk güçlerine yönelik bir saldırı düzenlemelerinin zor olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN