Kılıçdaroğlu Irak Başbakanı gibi konuştu: Bağdat'tan neden izin almıyorsun

Kılıçdaroğlu Irak Başbakanı gibi konuştu: Bağdat'tan neden izin almıyorsun

CHP lideri Kemal KılıçdaroğluTürkiye'nin Musul'daki birliğine taviye asker göndermesiyle ilgili "Sen askerleri değiştireceksen, neden Irak yönetimine haber vermiyorsun? Orası mülteci kampı mı? Böyle bir şey olabilir mi? Yönetime haber vereceksiniz, onlar da itiraz etmezler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Musul'da askeri birlik değişimine yönelik, "Sen askerleri değiştireceksen, neden Irak yönetimine haber vermiyorsun? Orası mülteci kampı mı? Böyle bir şey olabilir mi? Yönetime haber vereceksiniz, onlar da itiraz etmezler" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye endişe kaynağı

Türkiye’nin Musul'da askeri birlik değişimine yönelik bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bütün dış politika endişe kaynağı Türkiye'de. Türkiye iyi yönetilmiyor. Sen askerleri değiştireceksen, neden Irak yönetimine haber vermiyorsun? Orası mülteci kampı mı? Böyle bir şey olabilir mi? Yönetime haber vereceksiniz, onlar da itiraz etmezler. Bu çerçevede, karşılıklı anlayışla bu sorun çözülebilir. Niye çözülmesin?"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sünni politika izlemekle suçlandığı" yönündeki bir soruyu yanıtlarken de "Dış politikanın tamamı yanlış" ifadesini kullandı.

TBMM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN