Dışişleri'nden AB'ye Hollanda tepkisi: Basiretsiz açıklamalar bir değer taşımıyor | Son dakika hab

Dışişleri'nden AB'ye Hollanda tepkisi: Basiretsiz açıklamalar bir değer taşımıyor | Son dakika hab

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "AB'nin Hollanda'nın arkasında durması vahimdir. AB'nin basiretsiz açıklamaları bir değer taşımıyor" denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "AB'ni Hollanda'nın arkasında durması vahimdir. Algı çarpıtması yapılmaya çalışılıyor. Yabancı düşmanlığına prim veriliyor" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, AB Yüksek Temsilcisi Mogherini ve AB Komiseri Hahn'ın, basiretsiz açıklamalarının bir değer taşımadığını vurguladı.

NASIL TEPKİ VERDİLER

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Hollanda'nın skandal kararlarını eleştirmek yerine itidal tavsiye etmekle yetinmişti. Açıklamada "Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir" denilmişti. 

SON DAKİKA AYRINTILAR GELİYOR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN