Diyanet, Danıştay, YSK, BDDK ihraç edilenlerin tam listesi | 679 sayılı KHK

Diyanet, Danıştay, YSK, BDDK ihraç edilenlerin tam listesi | 679 sayılı KHK

OHAL kasamında çıkarılan 679 sayılı KHK ile ihraç edilenlerin listesi yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'ndan, Yüksek Seçim Kurulu, Danıştay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı'ndan yüzlerce kişi ihraç edildi. İşte bu ihraç edilen kamu personelinin tam listesi.

OHAL kapsamında yayımlanan 679 sayılı KHK ile Danıştay'dan 8, Yüksek Seçim Kurulu'ndan 1, Başbakanlık merkez teşkilatından 4, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'ndan 1, BDDK'dan 19, Diyanet'ten 135 Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden 7 RTÜK'den 2, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan 2, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 3, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 10, TSE'den 5, Türk Patent Enstitüsü'nde 1 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dan 53, Devlet Personel Başkanlığı'ndan 3, Türkiye İş Kurumu'ndan 183 personel ihraç edildi.

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 679 sayılı Kararname ile 60 polis göreve iade edildi. Göreve aide edilen emniyet görevlileri arasında 46, birinci sınıf emniyet müdürü; 6, ikinci sınıf emniyet müdürü; 3, üçüncü sınıf emniyet müdürü; 2, dördüncü sınıf emniyet müdürü, bir başkomiser ve bir polis yer aldı.

680 SAYILI KHK İLE ÖZEL GÜVENLİĞE DÜZENLEME

Öte yandan yeni yayınlanan 680 sayılı KHK'ya göre özel güvenlik görevlileri, silahlarını görev alanı dışına çıkaramayacak. Özel güvenlik kurum yöneticilerinin lisans mezunu ve özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmaları gerekecek. Yöneticiler sadece bir faaliyet izin belgesinde yönetici unvanı alabilecek.

POLİSE ÖZEL YETKİ

Resmi gazetede yayınlanan 680 nolu KHK ile polise, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirecek.

GAZETELER YENİDEN AÇILDI

Bu arada 679 numaralı KHK ile kapatılan 11 gazete yeniden açıldı:Batman Gazetesi, Zafer Gazetesi, Hisar Gazetesi, Şuhut'un Sesi Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Batman Çağdaş Gazetesi,İdil Haber Gazetesi, Prestij Haber Gazetesi, Urfanatik Gazetesi, Kızıltepe'nin Sesi Gazetesi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN