KHK ile sosyal medya düzenlemesi: İnternet abonelerinin kimliğine ulaşabilecek

KHK ile sosyal medya düzenlemesi: İnternet abonelerinin kimliğine ulaşabilecek

Resmi gazetede yayınlanan 680 nolu KHK ile polise, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirecek.

Sosyal medya düzenlemesiyle polis, internet abonelerinin kimliğine ulaşabilecek.

680 sayılı KHK ile sanal dünyaya polis gözaltısı geldi. Buna göre polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkili olacak. Erişim, yer ve içerik sağlayıcılar talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birime bildirmekle yükümlü olacak.

KHK ile ilgili kanuna “Polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirir” maddesi eklendi. 

ELE GEÇEN SİLAH POLİS VE ASKERE

Terör ya da örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen ya da kaçakçılık suçları kapsamında el konulan, milli savunma ya da iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili silah, mühimmat, araç ve gereç ile sarf malzemesinin delil olarak saklanmasına gerek bulunmaması halinde bunlar TSK, Emniyet, Jandarma ya da Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilecek. Bu tahsis bölgenin en büyük mülki amiri tarafından soruşturma evresinden hakim ya da kovuşturma evresinde mahkemeden talep edilebilecek.

KAYIP ÇOCUK DÜZENLEMESİ

Kaybolan çocukların bulunması amacıyla polis, sulh ceza hakiminin ya da gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki idare amirinin yazılı ya da sonradan yazılı hale getirilmek üzere sözlü emri ile kayıp çocuğa ya da başkasına ait olmakla birlikte kayıp çocuk tarafından kullanılan her türlü banka hesap hareketlerini talep edebilecek, telekomünikasyon yoluyla iletişimini denetleyebilecek ve sinyal bilgilerini değerlendirebilecek. Bir aylık bu karar bir defaya mahsus bir ay daha uzatılabilecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN