Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'Çocuk Hakları Günü'nde anlamlı mesaj

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'Çocuk Hakları Günü'nde anlamlı mesaj

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne özel anlamlı mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez "İnsanlık, çocuk için iyilik düşünmedikçe, dünyayı çocuğun üstün menfaatine ve önceliklerine göre tasarlamadıkça, 'çocuğa yeryüzünün küçük ve onurlu halifesi' gözüyle bakmadıkça iflah olamaz" diye ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajda çocuğun emeğini, bedenini, geleceğini istismar etmenin, insanlığın iflas ettiği son nokta olduğunu belirterek, "İnsanlık, çocuk için iyilik düşünmedikçe, dünyayı çocuğun üstün menfaatine ve önceliklerine göre tasarlamadıkça, 'çocuğa yeryüzünün küçük ve onurlu halifesi' gözüyle bakmadıkça iflah olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Görmez, Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın bugün insanlıktan utandıran çocuk istismarından, bombalardan kaçan çocuklardan, dalgaların boğup sahile attığı bedenlerden bahsettiğini belirtti. Her çocuğun insanlığın geleceğini yüreğinde taşıdığını vurgulayan Görmez, "Bir çocuğun hayatını karartmak, insanlığın ufkunu karartmaktır. Çocuğun duygu ve düşünceleri değerli, canı ve bedeni dokunulmazdır. Huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümek, onun yaratılıştan getirdiği en tabii hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şunları kaydetti: 

16-11/20/gormez.jpg

AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN