Diyanet İşleri Başkanı'ndan İsrail'e 'ezan' tepkisi: İslam'ın varlığını inkar anlamına gelir

Diyanet İşleri Başkanı'ndan İsrail'e 'ezan' tepkisi: İslam'ın varlığını inkar anlamına gelir

İsrail meclisinde oylamaya sunulan 'Ezan yasaklansın' tasarısına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez sert tepki gösterdi. Görmez, "İslam'ın ve Kudüs'teki Müslümanların varlığını inkar manasına gelir. Bunu kabul etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına ilişkin, "İslam'ın ve Kudüs'teki Müslümanların varlığını inkar manasına gelir. Ezanı yasaklamak, Müslümanların ve İslam'ın tarih boyunca Kudüs'teki varlığını inkar manasına gelir. Bunu kabul etmek mümkün değildir." değerlendirmesini yaptı.

Görmez, şu ifadeleri kullandı:

"Ezanı yasaklamak, Müslümanların ve İslamın tarih boyuncaki Kudüs'teki varlığını inkar manasına gelir. Bunu kabul etmek mümkün değildir.

SKANDAL TASARI ERTELENDİ

İsrail'de ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısının Knesset'teki genel kurulda oylanmaya sunulması ertelendi. Yahudot HaTora'ya bağlı Sağlık Bakanı Yakup Litzman, ezanın hoparlörlerden yasaklanmasının, Yahudi ritüellerine de dokunacağını savunarak yasa tasarısına karşı çıktıklarını belirtti.

Görmez, İsrail açıklamasını Katar ziyareti sırasında yaptı. Katar ziyareti kapsamında, Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Gays bin Mubarek el-Kuvari ile görüştü.

Din eğitimi ve din hizmetleri alanındaki işbirliğinin değerlendirildiği görüşmede, Müslüman azınlıkların yaşadığı coğrafyalarda, din eğitimi ve din hizmetleri imkanları ele alındı.

Katar devletine, Emirine ve halkına 15 Temmuz darbe girişimi sırasında verdiği destekten dolayı teşekkür eden Görmez, şunları kaydetti:

"Birinci teşekkürümüz, 15 Temmuz gecesinin ilk anlarında Türkiye'ye, Türk halkına ve iradesine destek olarak ortaya koydukları tavırdan dolayı. Pek çok ülke o gece tereddüt yaşarken, Katar ilk andan itibaren Türk halkının iradesinin yanında oldu.

İkinci teşekkürüm hem kendi adıma hem de yeryüzündeki bütün Müslüman mazlumlar adına olacak. Dünyanın her tarafında zor durumda olan, bilhassa tarihin bu en zor sürecinde dünyanın her tarafında zorluklar içerisinde kıvranan Müslüman kardeşlerimize Katar devletinin cömertçe el uzatmış olmasından dolayı teşekkür etmek istiyorum."

KATAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN