Diyarbakır Sarıkamış Köyü'ndeki patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu -Son dakika haberler

Diyarbakır Sarıkamış Köyü'ndeki patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu -Son dakika haberler

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda dün gece meydana gelen şiddetli patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu. DHA'nın haberine göre; patlamada ölen 4 kişiden 3'ünün köylü olduğu tespit edildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda bugün saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama Diyarbakır kent merkezinden de hissedilirken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

4 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si 22 kişinin yaralandığı patlamada ölenlerin kimlikleri ise belli oldu. DHA'nın haberine göre; patlamada ölen 4 kişiden 3'ünün köylü olduğu tespit edildi. Diğer kişinin kimlik tespit çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, patlamanın terör örgütü üyeleri tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlenecek araca patlayıcının yerleştirilmesi sırasında meydana geldiğini belirtti. Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

4 PKK'LININ ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda infilak eden araçta, iddiaya göre araca bomba yükleyen 4 PKK'lı patlamada öldü. Şiddetli patlamada köyde yaşayan insanlar da yaralanırken, olay yerinde büyük bir çukur oluştu. Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü'nden önce aracın Herbasan Köyü'nden geçtiğini belirterek, "Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı" dedi.

#http://www.karar.com/gundem/diyarbakirdaki-patlamanin-siddeti-gun-agarinca-ortaya-cikti?p=1#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN