Bismil Otogarı’nın çalışmaları devam ediyor

Bismil Otogarı’nın çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 32 bin 750 metrekarelik alan üzerinde içinde kapalı ve yeşil alanlar, peronlar ve otoparkın bulunduğu Bismil Otogarı’nı inşa ediyor

Otogar, Haziran 2018’de halkın hizmetine sunulacak.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde modern otogarların inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır-Batman çevreyolunda toplam 32 bin 750 metrekare alan üzerinde kurulacak olan Bismil Otogarı’nın çalışmaları devam ediyor. Otogar, 3 bin metrekare kapalı, 12 bin metrekare yeşil, 17 bin 750 metrekare ise peron ve otoparktan oluşuyor. Tek katlı yapıdan oluşacak olan Bismil Otogarı’nın içinde, 20 adet bilet satış noktası, lokantalar, mescitler, WC’ler, eczane, sağlık birimi, idari birimler, zabıta ve güvenlik birimleri, market, hediyelik eşya satış reyonları, kafeterya, bebek bakım odası ve danışma bölümleri yer alacak. Toplam 17 bin 750 metrekarelik alanda, 63 il ve ilçe peronu ile 94 adet köy minibüsü peronu inşa edilecek. Otogarda, il-ilçe araçları ile köy minibüslerinin giriş ve çıkışları farklı kapılardan sağlanacak. Otogarın dış alanında ise 36 araçlık otopark ve taksi durakları oluşturulacak.Kapalı alanda çocuk parkı3 bin metrekarelik kapalı alanında, çeşitli idari bölümler ve işyerleri dışında vatandaşların dinlenebileceği bölümlere oturma bankları yerleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, Bismil Otogarı kapalı alanına çocuk parkı da inşa edecek. 118 metrekare otobüs şeklinde yapılacak çocuk parkında tahterevalli, kaykay, salıncak ve tırmanma şeritleri yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, Haziran 2018’de tamamlamayı planladığı Bismil Otogarı’nda enerji tasarrufu elde etmek için VRV sistemiyle alanın iklimlendirmesini sağlayacak. Oluşturulacak mekanik odada merkezi ısıtma ve soğutma sistemine müdahale edilebilecek. Büyükşehir Belediyesi, Bismil Otogarı’nın inşaat bölümlerini tamamladıktan sonra 12 bin metrekarelik alanda peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarına Şubat-Mart 2018’de başlayacak. Bismil Otogarı, toplam 9 milyon TL ihale bedeliyle yapılıyor.

DİYARBAKIR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN