Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor: Tam Türkiye yollarına göre

Elektrikli otomobil devi BYD sınır tanımıyor. Devrim niteliğindeki süspansiyon özelliklerini tanıttı. Süspansiyon sayesinde şarj olabilen yeni model Türkiye'de yoğun ilgi gördü. Bu şekilde daha uzun menzilli otomobiller üretilmesi hedefleniyor. İşte tüm özellikler...

BURAK ÖZTOPRAK

Otomotiv sektöründe gelişmeler yakın takibe alındı. Milyonların ilgilendiği elektrikli otomobil piyasasında devrim niteliğindeki özellik BYD'den geldi. Yeni süspansiyonlarını tanıtan BYD, aracı şarj eden özelliği paylaştı.

HAREKET ENERJİSİNDEN ŞARJ OLACAK

Çinli otomobil üreticisi BYD, Pekin Otomobil Fuarı'nda göz kamaştıran bir yenilikle karşımıza çıktı. Geliştirdiği yeni süspansiyon sistemi DiSus-Z ile elektrikli araçların bataryalarını şarj edebilecek olan firma, otomotiv sektöründe bir ilke imza attı.

BYD'nin DiSus-Z adını verdiği süspansiyon sistemi, geleneksel sistemlerin aksine dört motorlu bir platform üzerine kurulu. Bu motorlar, aracın her bir tekerleği için 10 milisaniye gibi rekor bir tepki süresiyle hareket ederek, yoldaki duruma göre 50 kez düzenleme yapabiliyor. Bu süreçte, tekerleklerin hareketlerinden enerji üretilerek aracın bataryası şarj ediliyor.

maxresdefault-2.jpg

TÜRKİYE GİBİ BOZUK YOLLARA SAHİP ÜLKELER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Özellikle Türkiye gibi bozuk yolların sıkça yaşandığı ülkelerde, DiSus-Z süspansiyon sistemi, yol üzerindeki her türbülansı enerjiye dönüştürme potansiyeliyle çok daha fazla işe yarayabilir. Sistemin bozuk ve düzensiz yollarda daha fazla enerji üretme kapasitesi, bu ülkelerdeki elektrikli araç kullanıcıları için ekstra menzil ve daha verimli bir sürüş deneyimi sunabilir.

2-001.jpg

İLK KULLANIM VE GELECEK PLANLARI

DiSus-Z, ilk olarak BYD'nin lüks-spor otomobili Yangwang U7 modelinde kullanılacak. Firma, bu teknolojinin gelecek yıllarda daha kompakt modellerde de kullanılması için çalışmalarını sürdürecek. Enerji kazanımı imkanı ve daha az parça ihtiyacıyla öne çıkan DiSus-Z, maliyetleri düşürürken, sürdürülebilirlik adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

3.jpg

SEKTÖREL ETKİ

BYD'nin bu yenilikçi süspansiyon sistemi, elektrikli araç teknolojisindeki gelişmelerin sadece batarya ve motor performansıyla sınırlı kalmadığını gösteriyor. DiSus-Z, hem araç içi konforu artırıyor hem de enerji verimliliğini maksimize ederek elektrikli araçların menzilini uzatma potansiyeline sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN