Diyarbakır’a 280 kalekol

Diyarbakır’a 280 kalekol

Diyarbakır’da güvenlik önlemleri arttırılıyor. Kentte daha önce yapımına karar verilen Kalekollar için Hükümet harekete geçti, ilde 280 kalekol yapılacak.

[Karar]
MEHMET ÇAKAN

Hükümet, Diyarbakır’da PKK’nın hendek kazımına karşı daha önce yapımına karar verilen karakollar için harekete geçti. Risk analizlerine göre il genelinde 280 yüksek güvenlikli kalekol inşaa edilecek. 64. AK Parti hükümeti tarafından yürürlüğe konulan 82 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı kapsamında Diyarbakır’da yeni kalekol-karakol yapımına başlanıldı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi’nde bulunan ve daha önce boşlatılan 1 Nolu Aile Hekimliği DSİ bağlı iş makineleri tarafından yıkıldı ve yeni karakolun yapımı na başlandı.

KARAKOLLAR YÜKSEK GÜVENLİKLİ

Risk analizi yapılarak Güneydoğu’dan başlamak üzere Batı illerini de kapsayacak şekilde, kent merkezlerine, ilçelere özel eğitimli personelin görev yapacağı 280 karakol-kalekol yapılacak. Yüksek korunaklı bu karakolların bir kısmı geçici, bir kısmı mobil büyük kısmı da kalıcı kalekollar olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN