Diyarbakır'da polis aracına silahlı saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır'da polis aracına 
silahlı saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar şehit oldu, yoldan geçmekte olan iki vatandaştan biri öldü diğeri yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

Hastaneye kaldırıldılar

Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan polis memuru Uyar ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastaneden acı haber

Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar, tedaviye alındığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

15-07/30/1-1438206922.jpgŞehit polis memuru Mehmet Uyar.

Saldırıda yaralanan 2 vatandaşın ise aynı hastanedeki tedavisi devam ediyor. Uyar'ı şehit edip, 2 kişiyi yaralayan PKK'lının yakalanması için operasyon başlatıldı.

Yaralı vatandaşlardan biri öldü

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın ardından yaralanan sivil vatandaşlardan Osman Çaran'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

15-07/30/1-1438211078.jpgKaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Osman Çaran. /FOTO:AA

Diğer yaralı İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği belirtilirken, saldırganın yakalanması için ilçede operasyonlar sürdürülüyor. 

Geniş çaplı operasyon başlatıldı

Kaçan saldıganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN