Dobra dobra Donald

Dobra dobra Donald

“Başkanlığın daha kolay olacağını sanmıştım”, “Araba sürmeyi çok seviyorum ama artık yapamıyorum”, “Hükümet kapanırsa kapanır”... Bu sözler, ABD Başkanı Trump’a ait. Trump, görev süresinin ilk 100 gününü samimi bir röportajla anlattı.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün itibariyle görev süresinin ilk 100 gününü geride bıraktı. Bu sürede medyayla hayli çalkantılı bir ilişkisi olan Trump, Reuters ajansına verdiği özel mülakatta ilginç açıklamalarda bulundu. Başkan olmadan önceki yaşamını özlediğini ifade eden Trump, “Önceki hayatımı seviyordum. Bir sürü şey yapıyordum. Başkanlıkta, önceki hayatımdan daha çok iş var. Daha kolay olacağını sanmıştım” diye konuştu. Siyasete girmeden önce de skandallarla dolu ve şaşalı bir hayatı olan Trump, göz önünde olmaya alışık olduğunu, ancak başkanlığın gerektirdiği güvenlik uygulamalarından sıkıldığını söyledi. “Gerçekten kendi küçük kozanızdasınız çünkü öyle büyük bir koruma altındasınız ki cidden hiçbir yere gidemiyorsunuz” diyen Trump, araba sürmeyi çok sevdiğini, ama artık bunu yapamadığını belirtti.

Bütçe tasarısı nedeniyle hükümetin kapanması tartışmalarına da değinen Trump, “Hükümet kapanırsa kapanır” dedi. Tasarı Kongre’den geçmezse, Amerikan hükümetinin sağlık ve güvenlik gibi acil birimleri dışındaki bütün faaliyetleri durdurulacak. Trump mülakatta ayrıca ABD’nin Ortadoğu’daki önemli müttefiklerinden Suudi Arabistan’ı da eleştirdi: “Açıkçası Suudi Arabistan bize adil davranmadı. Çünkü onların savunması için muazzam miktarda para harcıyoruz.”

Trump, Çin konusunda da ilginç bir itirafta bulundu. Başkan seçildikten sonra Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen’le bir telefon görüşmesi yapan Trump, Pekin’in tepkisini çekmişti. Zira bu görüşme, ABD’nin ‘tek Çin’ politikasından vazgeçerek Tayvan’ı tanıma sinyali verdiği şeklinde yorumlanmıştı. Trump, Tsai’nin kendisinden ikinci bir görüşme talebinde bulunduğunu, ancak Çin’le sorun çıkmaması için bunu reddettiğini açıkladı. Trump, “Bakın, Çin Devlet Başkanı Şi ile çok iyi bir kişisel ilişki geliştirdim. O yüzden şu anda ona sorun çıkarmak istemiyorum” dedi.

FLYNN’E PENTAGON SORUŞTURMASI

Bu arada ABD Savunma İstihbarat Ajansı’nın, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i 2014 yılında Rus televizyon kanalı Russia Today’den para alması nedeniyle uyardığı ortaya çıktı. Temsilciler Meclisi Hükümet Denetleme Komitesi, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli General Michael Flynn’in Rus televizyon kanalından para aldığı iddialarına ilişkin belgeleri yayınladı. Bu belgelerin yayımlanmasından kısa bir süre sonra, Pentagon’un Flynn hakkında resmi soruşturma başlattığı bildirildi. Flynn, Rusya ile bağlantıları nedeniyle görevinden istifa etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN