5 yıldır beklenen özellik sonunda geliyor! Apple Store'de vardı, güncellemeyle herkes kullanabilecek

5 yıldır beklenen özellik sonunda geliyor! Apple Store'de vardı, güncellemeyle herkes kullanabilecek

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının beklediği o özellik sonunda geliyor. Apple Store’da olan lakin Android cihazların kullandığı Google Play Store’da Olmayan bu özellik yeni güncellemeyle beraber herkes tarafından kullanılabilecek. İşte detaylar…

Neredeyse her Android kullanıcısının şikayetçi olduğu konulardan biri Google Play Store Üzerinden eş zamanlı birden fazla uygulamayı indirmeme durumuydu. Lakin artık bu yeni güncellemeyle beraber söz konusu bu şikayet ortadan kalkacak. Şirket, aynı anda birden fazla uygulama indirme özelliğinin son test aşamasında olduğunu duyurdu.

yeni-proje-9.jpg

5 SENE SONRA BEKLENEN AN GELDİ

Halk TV'de yer alan habere göre, eş zamanlı olarak birden fazla uygulamayı indirme özelliği yaklaşık 5 sene önce yetkili şirket tarafından duyurulmuştu. Lakin yıllar geçmesine rağmen hâlâ bu yeni özelliğe ilişkin bir gelişme yaşanmadı. Kullanıcılar bu durumdan şikayetçi iken şirket, aynı anda birden fazla uygulama indirme özelliğinin son test aşamasında olduğunu duyurdu.

capture-20240429134921063.jpg

Söz konusu bu özellik geçtiğimiz yılda birkaç defa test edildi lakin henüz kullanıma sunulmamıştı. Yapılan son testlerle beraber artık herkesin kullanımına sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra tek seferde yalnızca 2 uygulamayı indirme imkanınız bulunuyor lakin başlangıçta maksimum 5 programın indirilebilmesi amaçlanıyordu. Dolayısıyla ilerleyen süreçte bu sınırın genişletilmesi bekleniyor.

capture-20240429134929188.jpg

GÜNCELLEMELER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Hem zamandan tasarruf etmek adına hem de hızlı erişim adına önemli bir güncelleme olan bu yeni özellik uygulama güncellemeleri için geçerli olmayacak gibi duruyor. Güncellemeler hala tek tek yükleniyor. Öte yandan söz konusu bu durumun ilerleyen zamanlarda değişebileceği söyleniyor. Yenilik, Google Play 40.6.31 sürümüne sahip Android 14 çalıştıran Pixel cihazlarda mevcut durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN