Dolar kaç TL? Dolar, Euro, Sterlin fiyatları ve anlık Döviz kurları 10 Ağustos Ekonomi haberleri

Dolar kaç TL? Dolar, Euro, Sterlin fiyatları ve anlık Döviz kurları 10 Ağustos Ekonomi haberleri

Dolar kaç TL? Dolar, Euro ve Sterlin fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Anlık olarak döviz kurlarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Piyasalarda, Türkiye ile ABD arasındaki Papaz Brunson geriliminin etkileri sürüyor. Peki şuan dolar kaç TL? Euro ne kadar oldu? Sterlin düştü mü? İşte 10 Ağustos ekonomi haberlerinden son gelişmeler ve güncel döviz kurları.

Dolar kaç TL? Euro ne kadar? İngiliz Sterlini kaç lira? Özellikle bugün güne rekor düzeylerde başlayan döviz kurlarıyla ilgili bu sorular merak ediliyor. Döviz kurlarındaki artışın ardından bir çok kişi ekonomi haberlerini araştırmaya ve güncel döviz kurlarını takip etmeye başladı. Peki Dolar şu sıralarda kaç TL'den işlem görüyor? 1 Euro ne kadar oldu? İşte anlık döviz kurları ve ekonomiden son haberler.

ANLIK DÖVİZ KURLARI 

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 12.00 itibarıyla şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 5,9550 5,9560
Avro 6,8200 6,8210
Sterlin 7,5380 7,5750
     
ANKARA    
ABD Doları 5,8500 6,0500
Avro 6,6700 6,9000
Sterlin 7,2850 7,7710

PALANDÖKEN'DEN DOLAR VE EURO AÇIKLAMASI

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken her geçen gün artış gösteren Dolar ve Euro’ya ilişkin açıklamada bulunarak, ’’Önümüzdeki hafta başından itibaren piyasalar normale dönecek" dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken piyasalarda spekülatif bir hareketlenme olduğunu, dolar ve euronun spekülatörler tarafından yükseltildiğini ifade etti. Palandöken, "Piyasalarda spekülatif bir gelişme var. Vatandaşlarımızın sabırlı olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki hafta başından itibaren piyasalar normale dönecek. Spekülatörlerin oyunları bozulacak. Paniğe kapılmaya gerek yok. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları milletçe bozmamız gerekiyor. Bütün kesimler bu spekülatif gerilmenin boşa çıkarılması için gayret göstermeli ve sabırlı olmalı” ifadelerini kullandı. 

DÖVİZ KURLARI REKORA KOŞTU

Dolar/TL kuru bu sabah saatlerinde 6,2508'e ulaşarak yeni rekorunu kırdı. Euro 7 lirayı aştı, döviz sepeti ise 6,7069'u gördü.

5.47 seviyesine doğru çıkan dolar/TL, Fitch Ratings'in not açıklamaları sonrası kapanışa doğru 5.50'nin hemen altında dengelenmişti.

Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur sabah saatlerinde hızla yükseldi.

DOLAR 6, EURO 7 LİRAYI AŞTI

Sabah saatlerinde 6.23 seviyesini gören dolar, daha sonra 6.03'e geriledi. Bu sırada euro/TL de 7 lirayı aştı.

Kabul edeceğimiz verilere göre dolar en yüksek 6,2508'i, euro 7,1648'i, döviz sepeti ise 6,7069'u gördü.

Piyasalarda bugün yurt içinde cari denge verisi, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, ABD'de TÜFE rakamı takip edilecek.

Analistler, yükselişin devamında 5.8680 ve 6.0260 seviyesinin direnç olarak izlenebileceğini belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 5.6050 ve 5.4230 destek oluşturabilir.

TCMB DÖVİZ DEPO İHALESİNDE TEKLİF 200 MİLYON DOLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde teklif tutarı 200 milyon dolar oldu. TCMB'nin bugün açtığı 1 milyar 500 milyon dolarlık 1 hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde gerçekleşen tutar 200 milyon dolar olurken, ihaleye 200 milyon dolarlık teklif geldi. İhalede, faiz oranı dolar için yüzde 2, TL için yüzde 17,75 olarak ilan edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN