Donald Trump'tan kadınlara dava tehdidi

Donald Trump'tan kadınlara dava tehdidi

ABD'de başkanlık seçimlerine üç haftadan kısa bir süre kaldı. Son anketler Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Trump'ın rakibi Clinton'ın gerisinde olduğunu gösterirken Trump, hakkındaki taciz suçlamalarının arkası kesilmiyor.

ABD başkan adayı Donald Trump, 8 Kasım'daki seçimlerinin ardından kendisine yönelik cinsel taciz iddiasında bulunan tüm kadınlara dava açacağını söyledi. Deutsche Welle'nin haberine göre Trump Pensilvanya'da yaptığı açıklamada, bu kadınların hepsinin seçim kampanyasına zarar vermek için yalan söylediğini iddia etti.

70 yaşındaki emlak zengini Donald Trump konuşmasında göreve gelmesi halinde uygulayacağı ilk 100 günlük programını da açıkladı.  

Öte yandan Trump'a yönelik yeni bir taciz iddiası ortaya atıldı. Cumhuriyetçi adaya yönelik taciz iddiasında bulunan 11. kadın olarak kayda geçen Jessica Drake, avukatı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Donald Trump'ın on yıl önce Lake Tahoe'deki bir golf müsabakası çerçevesinde konakladığı otelde kendisini zorla öptüğünü söyledi. Drake, aynı gece kendisine Trump ya da yardımcılarından birinin arayarak geceyi Trump'ın süitinde geçirmesi karşılığında 10 bin dolar teklif edildiğini söyledi. 

İDDİALARI YALANLADI

Trump'ın kampanya ekibi suçlamaları geri çevirdi. Yapılan açıklamada, "hikâyenin tamamıyla yanlış ve komik" olduğu belirtildi. Drake'in avukatı Gloria Allred, "Kadınların tehditler karşısında boyun eğmeyeceğini belirterek, Trump'ın kendisinin de mahkemede yeminli ifade vereceğini hatırlattı. 

Washington Post gazetesi yaklaşık iki hafta önce 2005 yılına ait gizli ses kayıtları yayınlamıştı. Bu kayıtlarda Trump kadınlara yönelik aşağılayıcı tanımlamalarda bulunuyordu. Kayıtların kamuoyuna açıklanmasının ardından pek çok kadın Trump'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasını dile getirdi.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı, Gettyburg'deki konuşmasında bu kadınların tamamına dava açacağını ve seçilmesi halinde medyayı da güçsüzleştireceğini söyledi. Trump, medyanın hem kendisi hem de seçmenlere karşı bir iktidar yapısı oluşturduğunu belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN