Donald Trump'tan Kuzey Kore açıklaması: Belki sözlerim yeterince sert değildi

Donald Trump'tan Kuzey Kore açıklaması: Belki sözlerim yeterince sert değildi

ABD Başkanı Trump son zamanlarda gerilen ABD-Kuzey Kore ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump uluslararası acil durum ilan ederek Çin ve K. Kore için yeni yaptırımları işaret etti.

Donald Trump, ABD'nin Kuzey Kore'yi yeterince zorlamadığını söyledi. Trump, Kuzey Kore'ye yönelik 'ateş ve öfke ile karşılacaklar' sözlerine ilişkin "Belki de sözlerim yeterince sert değildi" değerlendirmesinde bulundu.

ULUSLARARASI ACİL DURUM İLAN ETTİ

Trump, uluslararası acil durum ilan ederek Çin'in Kuzey Kore konusunda daha fazla şey yapması gerektiğini kaydetti. Trump, eğer ABD bir şey yapmazsa Kuzey Kore'nin çok, çok sinirlenebileceğini söyledi. Trump "Biz her zaman görüşmeleri göz önünde bulunduruyoruz" dedi.

ÇİN'DEN ABD'YE UYARI 

Çin Dışişleri Bakanı, ABD'nin deniz filosunun Güney Çin denizindeki faaliyetlerinin, uluslararası hukuka ve Çin'in egemenliğine zarar verdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN