Dünya Ankara saldırısını lanetledi

Dünya Ankara saldırısını lanetledi

Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenecek Barış Mitingi öncesi Ankara Tren Garı yakınlarında düzenlenen ve 86 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya dünyadan tepki yağdı. Dünya liderleri, saldırıyı kınarken, Türkiye halkına taziyelerini sundu.

Ankara Garı civarında meydana gelen 86 lişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve NATO gibi uluslararası kurum ve kuruluşların yanısıra birçok devlet başkanı ve dışişleri bakanından kınama ve Türkiye halkına taziye mesajları geldi.

Avrupa Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini cumartesi günü, Ankara'da muhalif eylemcilere karşı düzenlenen ve en az 30 kişinin ölümüne ve 126 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının ardından, Türkiye'ye "teröristler" ve diğer tehditler karşısında "birlik olma" çağrısı yaptı.

15-10/10/eu_flag2.jpg

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile ortak bildirisinde Mogherini, "Türk halkı ve tüm siyasi güçler, teröristler ve birçok tehditle karşı karşıya olan ülkeyi istikrarsız hale getirmeye çalışan herkese karşı birlik olmalıdır." şeklinde açıklama yaptı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Ankara Tren Garı civarında düzenlenen saldırıyı kınadı.

Jaglang Twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Ankara'daki barışçıl gösterilere düzenlenen barbar saldırıyı kınıyorum. Toplanma özgürlüğü demokrasinin temel bir direğidir" ifadelerine yer verdi.

15-10/10/h.jpg

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de "terörist saldırıyı" kınadı.

Jens Stoltenberg, "Barış için gösteri yapan insanlara yönelik bu korkunç saldırının hiçbir gerekçesi olamaz." dedi.

15-10/10/france-presidential-e_horo3.jpg

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı belirtildi ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk Halkı’na taziyelerini ilettiği de duyuruldu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinden yapılan açıklamada: “Fransa bu sabah Ankara’da meydana gelen çok sayıda kurbanın olduğu terörist saldırıyı kınamaktadır. Hayatını kaybedenlerin ailelere başsağlığı diliyoruz. Böyle acı bir anda Fransa'nın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içindeyiz.” denildi.

15-10/10/ef36af84bc53b49bbecead3b4bd8b02a.jpg

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Ankara'da bu sabah meydana gelen patlama ile ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamaları ''barbarca'' olarak yorumlayarak, İngiltere'nin Türkiye halkının yanında olduğunu söyledi.

Hammond, Twitter hesabında '' Ankara'daki barbarca saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarının acılarını paylaşıyorum. İngiltere, Türkiye halkının yanındadır'' ifadelerini kullandı.

15-10/10/frank-walter_steinmeier_11.jpg

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "barışçıl göstericilere karşı acımasız terörist saldırıyı" kınadı.

Frank-Walter Steinmeier sözlerine, "Saldırının failleri için seçimler öncesinde bir korku ve yıldırma ortamı yaratmak söz konusu. Bu başarıya ulaşmamalı" diye devam etti.

15-10/10/moscow-kremlin-night.jpg

Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise saldırı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu vahşice eylemi kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına derin üzüntülerimizi ifade eder başsağlığı dileriz. Yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Söz konusu vahşi suçu organize eden ve işleyenler hak ettikleri cezayı bulmalıdır.Mevcut konjonktürel çıkarların bir kenara bırakılması ve terörizm karşısında zafer kazanma hedefine yoğunlaşılması gerekmektedir.

15-10/10/greek-foreign-ministry-1444484913.jpg

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “Ankara’da bu sabah meydana gelen, çok kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını kati olarak kınıyoruz. Masum kurbanların ailelerine en sıcak taziyelerimizi ifade ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İspanyol hükümeti, çok sayıda insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan Ankara'da bu sabah meydana gelen patlamayı sert bir şekilde kınamaktadır. Bu tip bir suç olayının sorumlularının en kısa zamanda adalet karşısına çıkarılmasını umut ediyoruz. İspanyol hükümeti, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilemektedir. Hükümet ve İspanyol halkı, bu zor zamanlarda Türkiye halkıyla dayanışma içinde olduğunu iletmek istemektedir" denildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN