ABD: Rus uçağının Türk hava sahasına girdiğini teyit ettik

ABD: Rus uçağının Türk hava sahasına girdiğini teyit ettik

ABD'nin NATO Büyükleçisi Douglas E. Lute, Türk hava sahasının Rus savaş uçağı tarafından ihlal edilmesi konusunda ellerindeki verilerin Türkiye'nin yaptığı açıklamalarla uyuştuğunu söyledi.

24 Kasım günü F-16'lar tarafından düşürülen Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği, ABD tarafından da doğrulandı.

ABD'nin NATO Büyükelçisi Douglas E. Lute, yaptığı açıklamada "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali konusunda Türkiye'nin verdiği bilgiler ABD'ninkiyle uyuşuyor. ABD verileri Rus uçağının Türk hava sahasına girdiğini teyit etti. Ve bu ihlal ilk değildi" diye konuştu.

Fizikçiler de Türkiye'den yana

Türkiye ve Rusya olayın ardından radar haritaları yayımlamış, Rus tarafının haritasında çeşitli hatalar dikkat çekmişti. Konuyla ilgili incelemede bulunan Norveçli fizikçiler de yaptıkları hesaplamalar sonucunda Türkiye'nin yaptığı açıklamaların daha tutarlı olduğu sonucuna varmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN