ABD'den arka arkaya tuhaf açıklamalar: YPG'ye ağır silah vermedik

ABD'den arka arkaya tuhaf açıklamalar: YPG'ye ağır silah vermedik

Milli Savunma Bakanı Canikli'ye "PKK'ya karşı YPG'yi kullanabiliriz" teklifinde bulunan ABD Savunma Bakanı Mattis'ten sonra Dışişleri Bakanı Tillerson da garip bir açıklama yaptı. Tillerson Ankara'ya hareketinden önce "YPG'ye asla ağır silah vermedik, geri alınacak bir şey yok" dedi.

Türkiye ziyareti öncesinde Lübnan'da basının karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, “YPG’ye hiçbir zaman ağır silah vermedik, geri alacak bir şey yok” dedi.

MATTİS'TEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Savunma Bakanları toplantısına geçmek üzere geldiği Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis'le yaptığı görüşmeyie ilişkin açıklamalar yapmıştı. Canikli Mattis'in "PKK'yla mücadelede YPG'yi kullanabiliz" teklifinde bulunduğunu söylemişti. 

Türkiye ile ABD arasındaki gerilimde, dikkatler Tillerson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bugün yapacağı görüşmeye kilitlenirkne, Münbiç'teki terör örgütüne destekten vazgeçmek istemeyen Washington yönetiminden çözüm yerine 'tuhaf' açıklamalar gelmesi şaşkınlık yarattı. 

RUSYA: ABD YPG'YE SİLAH GÖNDERİYOR

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriyeli Kürtlere silah sevk etmeyi sürdürdüğünü ve Türkiye'yi provoke ettiğini belirtti.

Zaharova, "Türkiye'yi provoke eden ABD'liler, Irak toprakları üzerinden YPG'ye yeni silah konvoyları gönderdi. Buna karşılık Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de YPG'ye yönelik askeri eylemlerde bulunmaya devam etti" dedi.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN