ABD'den Rusya'ya uçak gemisi hamlesi!

ABD'den Rusya'ya uçak gemisi hamlesi!

ABD'ye ait USS Harry Truman uçak gemisinin, belirlenen görev süresinin ardından geri dönmek yerine Rusya'ya engel olmak için Akdeniz'de kalabileceği belirtildi.

Defence News’e konuşan ABD Savunma Bakanlığı’ndan kaynaklar, ABD’ye ait USS Harry Truman uçak taşıyıcı gemisinin Akdeniz’de kalmaya devam edebileceğini söyledi. Kaynaklar, orduda hâlâ tartışma aşamasında olan bu adımın, Rusya’nın bölgede artan eylemlerine cevaben atılabileceğini ve yeni ulusal savunma stratejisiyle de uyumlu olduğunu kaydetti.

Haberde geminin Akdeniz’de kalmasının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a, ABD Başkanı Donald Trump’ın 'bir daha sivil halka kimyasal silah kullanılması halinde Suriye’nin yeniden vurulacağı' uyarısını hatırlatacağı görüşüne de yer verildi.

USS Harry Truman gemisi 19 Nisan’da Akdeniz’e girmişti, yaklaşık bir hafta sonra da ABD, İngiltere ve Fransa, Esad’ın sivil halka karşı Duma’da kimyasal silah kullandığı iddiasıyla Suriye’ye saldırı düzenlemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN