Alman Sosyal Demokrat Parti başkanı Schulz oy avına çıktı

Alman Sosyal Demokrat Parti başkanı Schulz oy avına çıktı

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başına geldiğinden beri oy oranlarını yükselten Martin Schulz, partisinin en önemli seçmen kitlesi olan ''kaybedenlere'' oynuyor.

KARAR / BERLİN

Martın Schulz'un başkanlığındaki SPD, iktidarı ve oyları kaybetmelerinin nedeni olan Agenta 2010 ismli reformları tersine çevirerek yeniden iktidar olmanın peşinde. SPD'nin başına geçtiğinden beri partisinde ve Alman siyasetinde heyecan fırtınası yaratan Martin Schulz şimdi de ''kaybedenleri'' kazanmak için kollarını sıvadı. Gerhard Schröder'in SPD'nin başında iken hayata geçirdiği reformlar işsizler ve emeklilere ağır kesintiler getirmiş, Alman sosyal sistemi reforme edilip rahatlatılmış ancak sosyal demokratlar ağır oy kaybı yaşamışlardı.

SOSYAL DEMOKRATLAR DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKIYOR

Yeni başkan Martin Schulz küstürülen mağdurları yeniden kazanma peşinde. Schulz ilk iş olarak Agenta 2010 reformlarında düzeltmeye gitmek istiyor. Almanya'a 50 yaşına kadar olan kişiler işlerini kaybettiklerinden bir yıl boyunca işsizlik parası alabiliyor. Daha sonar ise sosyal yardım almak zorunda kalıyordu. Schulz bu süreyi uzatmak istiyor. Ayrıca işsiz kalanları eğitim imkanları sunarak iş piyasasına girme imkanı da sunmak ta Schulz'un planları arasında. Uzun süreli işsizlik nedeniyle emekli maaşları düşük olanlara da iyileştirmeye gidilecek.

SİYASİ RİSKLERİ ÜSTLENMİŞTİ

SPD tüm siyasi riskleri üstlenerek Agenta 2010 reformlarını yapmış, siyasi ve ekonomik gözlemciler tarafından reformlar tarihi bir adım olarak nitelendirmişti. Ancak SPD'nin tipik seçmeni çalışanlar, işsizler ve emekliler yaşadıkları hayal kırıklığı ile partilerinden uzaklaşmışlardı. Schulz'un bu çıkışı iktidar partisi CDU Tarafından siyasi sorumsuzluk olarak nitelendiriliyor. Ancak Schulz'un sistemin kaybedenlerine sahip çıkması kendisine başbakanlık yolunu açacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN