Almanya'nın Münih kentinde AVM'ye silahlı saldırı - Son dakika haberleri

Almanya'nın Münih kentinde AVM'ye silahlı saldırı - Son dakika haberleri

Münih'te bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Vatandaşlara bölgeye yaklaşmamaları uyarısında bulunan polis, operasyon başlattı. Saldırganlarının firarda olduğu olayda OHAL ilan edildi.

Münih’teki Olympia Alışveriş Merkezi’nde silahlı  saldırı meydana geldiği ve polisin bölgede büyük çaplı bir operasyon düzenlediği belirtildi.

Silahlı saldırıda yerel basın 15 kişinin öldüğünü öne sürdü... AFP ise polis kaynağına dayandırdığı haberinde, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını ifade etti. Reuters’ın haberine göre, silahlı saldırıyı teyit eden polis, yaralı ya da ölü sayısına ilişkin bir açıklama yapmadı.

AVM'DE SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Alman Muencher Abendzeitung gazetesi ise en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

'SOKAKLARDAN UZAK DURUN'

Halkı saldırının yaşandığı bölgeden uzak durmaları konusunda uyaran polis, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sokaklardan uzak durun” dedi.

'BİRDEN FAZLA SALDIRGAN VAR'

Yaşanan silahlı saldırıyı kontrol altına aldıklarını belirten polis sözcüsü, birden fazla saldırgan bulunduğuna inandıklarını söyledi. Sözcü, saldırıda hayatını kaybedenlerin birden fazla olduğunu doğruladı.

'SALDIRGAN YAKALANMADI'

Yerel medya, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın kaçmakta olduğunu duyurdu. Hayatını kaybedenler olduğunu doğrulayan polis sözcüsü, saldırganın hala alışveriş merkezinde olabileceğini kaydetti.

POLİS SÖZCÜSÜ: 6 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıda 6 kişinin öldürüldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını aktaran Münih polis sözcüsü, “Münih’tekilere saldırganlar olduğunu ve kaçan bu kişilerin tehlikeli olduğunu söylüyoruz” dedi. Sözcü, insanları evlerinde kalmaları yönünde uyardıklarını sözlerine ekledi.

AFP: EN AZ 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFP, polis kaynağına dayandırdığı haberinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

MUNİH'TE OHAL

Reuters'ın dünya basınına son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre, akşam saatlerinde Münih'te olağanüstü hal ilan edildi. 

ÖLÜ SAYISI 8’E YÜKSELDİ

Münih polisi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yükseldiğini duyurdu.

‘TERÖR BAĞLANTISI KESİNLEŞMEDİ’

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in personal şefi Peter Altmaier, saldırının terörle bağlantısının kesinleştirilmediğini söyledi. Saldırıyı ‘acımasız’ ve ‘insanlık dışı’ olarak nitelendiren Altmaier, “Almanya aşırıcıların saldırılarını önlemek için gereken her şeyi yapacak” dedi.

GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANIYOR

Münih'teki saldırıyla ilgili olarak Alman Güvenlik Kabinesi'nin cumartesi günü Berlin'de toplanacağı açıklandı. Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, "Almanya'da teröre ve şiddete fırsat vermemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN