Avrupa'da göçmen çocuk krizi: 50 binden fazla çocuk kayıp

Avrupa'da göçmen çocuk krizi: 50 binden fazla çocuk kayıp

Son üç yılda Avrupa'ya gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu. Bu kayıplar, Avrupa'daki göçmen krizinin en karanlık ve endişe verici boyutlarından biri haline geldi.

Araştırmacı gazetecilik projesi Lost in Europe tarafından yapılan yeni bir araştırma, 2021 ile 2023 yılları arasında Avrupa'ya ulaşan ve devlet himayesine alınan 51 bin 433 refakatsiz çocuk göçmenin kaybolduğunu belirledi. Avrupa'daki ilgili makamlar, bu çocukların nerede olduğuna dair hiçbir bilgiye sahip değil.

SADECE ALMANYA'DA 2 BİN 5 SIĞINMACI ÇOCUK KAYIP

Alman kamu yayıncısı RBB'nin rbb24 portalında yayınlanan habere göre, kayıp mülteci çocuk sayısı son iki yılda iki katına çıktı. Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) verilerine göre, Almanya'da şu anda reşit olmayan 2 bin 5 sığınmacı kayıp durumda. Ancak Avrupa genelinde durum daha da vahim. Ankete katılan 31 Avrupa ülkesinden sadece 15'i karşılaştırılabilir veri topladığını bildirdi. İtalya ve Avusturya gibi ülkeler 20'şer binden fazla kayıp çocuk bildirirken, İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler kayıp refakatsiz çocuklar hakkında herhangi bir veri toplamadıklarını açıkladı.

BKA, kayıp olarak sınıflandırılan çoğu reşit olmayan kişinin, tanıdık çevrelerinden ayrılarak Almanya'nın veya Avrupa'nın diğer şehirlerindeki ebeveyn, akraba veya tanıdıklarının yanına gittiğini belirtiyor. Ancak bu bilgilerin ilgili makamlara nadiren bildirilmesi nedeniyle, bu çocukların isimleri arananlar listesinden silinmiyor.

UZMANLARDAN 'CİNSEL İSTİSMAR' UYARISI

Uzmanlar, kayıp refakatsiz çocuk ve gençlerin karşı karşıya kalabilecekleri risklere karşı ciddi uyarılarda bulunuyor. Özellikle suç örgütlerinin eline düşebilecekleri veya cinsel istismara uğrayabilecekleri konusunda ikazlar yapılıyor. Bu durum, Avrupa'nın bu hassas konuda daha dikkatli ve etkin politikalar geliştirmesi gerektiğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN