Bağdat'ta intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var | Son dakika haberleri

Bağdat'ta intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var | Son dakika haberleri

Irak'ın başkenti Bağdat'ın en işlek dondurmacılarından birinin önünde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirirken, 70'ten fazla kişi de yaralandı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın en meşhur dondurmacılarından birinin önünde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Saldırı, Ramazan ayında iftar sonrası büyük bir kalabalığın dükkanın önünde toplandığı sırada gerçekleşti. Terör örgütü IŞİD, kendi haber ajansından yayınladığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

17-05/30/1.Jpeg

En az 13 can kaybının olduğu patlamada yaralanan 70 kişiden bir çocuğunun durumu ağır. Can kaybının artmasından korkuluyor.

17-05/30/2.Jpeg

Saldırı Şiilerin yoğun yaşadığı Karrada semtinde düzenlendi. Patlama sonrası sosyal medyaya dükkanın bulunduğu sokaktan feci görüntüler yansıdı: Yerde yatan yaralılar, çığlık atan insanlar ve başında bir kurdeleyle ne yapacağını bilemeden dolaşan genç bir kız.

17-05/30/5.Jpeg

17-05/30/6.Jpeg

Gün ağarınca çekilen ilk fotoğraflarda ise dondurmacı ve yanındaki dükkanların enkaza döndüğü görülüyor.

O ANLAR KAMERADA

BİRKAÇ SAAT SONRA İKİNÇİ SALDIRI

Reuters haber ajansı, ilk saldırıdan saatler sonra bu kez Kerh semtinde ikinci bir bomba yüklü aracın patlatıldığını bildiriyor. Saldırıda en az 14 insan öldü, 50'den fazla yaralı var.

17-05/30/3.Jpeg

Kanlı örgüt IŞİD, daha önce Bağdat'ta düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin yaşamını yitirmesine yol açmıştı. Bunlardan en fecisi, geçen yıl Temmuz ayında Ramazan ayı içerisinde gerçekleşen saldırıydı. Yine Karrada semtinde kalabalık bir çarşıda patlatılan bomba yüklü kamyon, yaklaşık 300 insanın ölmesine neden olmuştu. Patlama, 2003'te Saddam Hüseyin'in devrilmesinden bu yana en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

SOSYAL MEDYADA IŞİD'E DARBE

Sosyal medya devi Twitter, terör örgütü ve destekçilerinin kullandığı hesapları kapatıyor. 2017'nin ilk beş ayında kapatılan hesap sayısı 376 bin.

Geçen yıl sonu itibariyle Twitter'daki her 850 hesaptan biri terör örgütü tarafından kullanılıyordu.

Son üç yılda devre dışı kalan hesaplar ise 636 bini buluyor.

Propaganda için sosyal medyayı etkin şekilde kullanan örgüt, Twitter'ın kararıyla ağır bir darbe aldı. Kanlı örgüt, gerçekleştirdiği saldırılardan sonra öldürülen insanların görüntülerini anında Twitter'a yüklemesiyle biliniyor.

Bir dönem kendine ait bir sosyal medya uygulaması bile geliştiren IŞİD, internet aracılığıyla dünyanın her yerinden sempatizanlarına ulaştı. Yüzlerce sempatizan, Suriye ile Irak'a gidip örgüte katıldı.

Twitter'da ise Musul'un işgalinden sonra IŞİD hesaplarında patlama yaşandı, 'Biz geliyoruz, Bağdat' tweetleri o kadar fazlaydı ki Irak'ın başkentinde yaşayanlar korku dolu günler geçirdi.

5 KIT'A 30'U AŞKIN ÜLKE

IŞİD, son bir haftada İngiltere Manchester, Filipinler Mindanao ve Endonezya Cakarta'da saldırı düzenledi. Bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 150'yi aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

Elinde tuttuğu en büyük kent Musul'u kaybetmesine günler kalan IŞİD, önümüzdeki günlerde sadece Rakka'ya sıkışacak. Örgütün batıdaki en büyük merkezi El Bab ise, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.

IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 75'in üstünde. Kanlı örgüt, Irak Felluce ve Libya Sirte gibi çok önemli kalelerini yitirdi.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da adım adım yenilgiye sürüklenen terör örgütü, son çırpınışlarını sergiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN